Concur představuje AppPort, unikátní kanceláře pro vývojáře

Concur, dodavatel cloudového řešení pro správu služebních cest a cestovních výdajů, který je součástí společnosti SAP, otevřel nové unikátní kanceláře inspirované letištěm a speciálně uzpůsobené tak, aby vývojářům poskytly ideální pracovní prostředí.

První kanceláře svého druhu se nacházejí v Metronom Business Center, jednom z nejmodernějších pražských kancelářských komplexů, kam se v minulém roce sestěhovaly společnosti SAP včetně SAP Services a SAP Ariba, aby vytvářely společnou budoucnost největší cloudové společnosti na trhu.

Design budovy vznikal na sérii workshopů, jichž se zúčastnilo nejen lokální vedení firmy a tým, který má na starosti správu kanceláří SAP, ale také samotní zaměstnanci. Ti zde mohli sdílet své nápady a požadavky na interiér a vybavení.

„Byla to vzrušující 17měsíční jízda plná skvělých nápadů a tvrdé práce, ale vyplatilo se to! Nejdůležitější pro mě je, že naši kolegové oceňují jiný přístup a užívají si práci v nových kancelářích. Vidím okolo sebe šťastné tváře a hladkou spolupráci, a právě to je pro nás nejlepší zpětná vazba a zároveň důkaz, že poskytnout našim lidem zdravé a moderní pracovní prostředí je ta nejlepší investice,“ okomentoval Vratislav Polák, ředitel cloudových technologií ve společnosti Concur.

Kanceláře Concur AppPort mají na rozloze 700 metrů čtverečních kapacitu pro 65 vývojářů. Prostor je navržený jako letiště včetně osvětlené přistávací plochy, relaxačních zón s designem letadlových kabin, skladovacích letištních kontejnerů pomalovaných graffiti, hangáru pro práci na hardwarových či softwarových nástrojích, kontrolní věže kapitána týmu a kódovacího depa, klidné místnosti pro vývojáře. „Účastníky letu“ vítá před vstupem do kanceláře hologram letušky.

„Mám radost, že jsme mohli našim kolegům poskytnout originální výbavu a prvky, které tady v České republice žádná jiná firma nemá. Není to jen o konceptu jako takovém, ale také o vybavení. Naši vývojáři si užívají především nové pracovní stanice,“ řekl Jacob Ringler, ředitel vývoje softwaru, Concur.

 

Kanceláře jsou vybaveny stolním systémem Vitra Hack Desk, který kombinuje tradiční pracovní desky s inovativním funkčním a estetickým přístupem. Každý stůl je samostatnou jednotkou, jejíž adaptabilita a možnost nastavení výšky dovoluje vývojářům pracovat vestoje, vsedě nebo dokonce v relaxační pozici vleže. V nejnižší pozici se ze stolu díky polštářům jednoduše stane pohodlný gauč. Stoly Vitra Hack Desk se dají rychle složit do praktických boxů a jednoduše přestěhovat, takže podporují flexibilní způsob práce. Concur vyvinul spolu s dodavatelem novou, adaptovanou verzi, která je ideální právě pro vývojáře, a zároveň je největším uživatelem těchto speciálních stolů na trhu.

Díky ručnímu polohovacímu mechanismu je výroba i používání stolů ekologicky udržitelné, stejně jako celá budova Metronom. “Díky tomu, že jsme pro SAP navrhli celý interiér kancelářské budovy, víme, že společnost poskytuje svým zaměstnancům to nejlepší na trhu včetně nábytku a jiného vybavení, a že také trvá na udržitelnosti a nízkém dopadu na životní prostředí. Tento projekt byl jedinečný tím, že jsme neměli vůbec žádnou předlohu. Navrhli jsme první AppPort na světě a je to výsledek skvělé spolupráce,” popsal Lubor Sladký z S.H.S architekti.

Nové kanceláře SAP nabízí atraktivní, praktické a kreativní pracovní prostředí, které lze jednoduše přizpůsobit dynamickým změnám v rámci týmu a kanceláře. “Díky novým kancelářím i atmosféře, která tu panuje, je to jako pracovat ve start-upu. Spolu s kolegy si užíváme, že jsme součástí silné a stabilní společnosti, která zároveň podporuje start-upovou mentalitu,” popisuje Meitriasari Málková, komunitní manažerka ve společnosti Concur.

Více informací najdete v SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

 

O společnosti SAP

SAP (NYSE: SAP), lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. SAP umožňuje lidem a organizacím efektivnější spolupráci a využití podnikových informací bez ohledu na to, zda je využíván pracovníky v kancelářích nebo členy představenstva, na skladě nebo v prodejně, na klasických počítačích nebo mobilních zařízeních. Díky tomu jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají více než 345 000 zákazníků v dosahování vyšších zisků, v udržitelném růstu a v přizpůsobování se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992, letos slaví 25. výročí. Dosud získala více než 1 300 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.Součástí SAP v České republice je také SAP Services (dříve SAP BSCE), SAP Ariba a Concur. Další informace naleznete na www.sap.com.