Dan Millman, autor bestsellerů jako Cesta pokojného bojovníka, přijede do Prahy

S podnětnými myšlenkami o sebepoznání a vyšším smyslu existence každého z nás, ale také s osobní zkušeností duchovního směřování, nalezením klíče k úspěchu při budování prosperujících vztahů či kariéry přijíždí již podruhé do České republiky duchovní mistr a autor mnoha světových knižních bestsellerů, Dan Millman.

Dan Millman

Cílem mise tohoto kalifornského rodáka, který se těší velkému úspěchu a vřelému přijetí zdejšího publika, bude tentokrát přednáška obsahující teze o rozvoji lidského potenciálu - Čtyři pilíře životní cesty. Spisovatel a myslitel, jemuž popularitu přinesla zejména kniha Cesta pokojného bojovníka, představí 11. října od 19 hodin svou nadčasovou filozofii v prostorách Metropolitního divadla v pražské Holešovické tržnici. Setkání se uskuteční v rámci festivalu Pražské Brány 2011.

Přednášku, kterou zájemci vyprodali během dvou týdnů, pořádá společnost Felicius Media. Ta rovněž pořádá tradiční jarní veletrhy Biostyl, Evolution, Ecoworld a Esoterika a podzimní odborné konference Biosummit. „V České republice vzrůstá zájem o zdravý přístup k životu, ať už na duchovní či fyzické rovině. Proto jsme se rozhodli uspořádat přednášku autora, jehož knihy se těší masové přízni také u nás. Dan Millman je osobnost, která má potenciál přispět a inspirovat k duchovnímu rozvoji těch, kteří se chtějí o sobě dozvědět více a najít klíč k životnímu úspěchu,“ říká Ctirad Hemelík, ředitel společnosti Felicius Media.

Navzdory vyčerpané kapacitě 800 míst v divadelním sále se mohou fanoušci Millmanovy filozofie těšit na možnost zakoupení posledních vstupenek, které budou s největší pravděpodobností uvolněny do předprodeje těsně před termínem přednášky. Pro nebývalý zájem o setkání s Danem Millmanem se organizátoři rozhodli rovněž připravit přímý přenos vysílaný na internetu. Pro aktuální informace doporučujeme sledovat internetové stránky www.vstupenkov.cz a www.danmillman.cz. Kromě toho se chystá rovněž vydání autorovy knižní novinky Čtyři pilíře duchovní cesty, jež se dostala na pulty našich knihkupectví od 1. října prostřednictvím nakladatelství Pragma.

Pro mnohé z nás je život skládačkou s chybějícími díly. Plánujeme a pak své plány měníme; zvolíme si cestu a vydáme se jinou; to vše ve snaze najít toho pravého partnera a tu pravou profesi. Doufáme, že jsme se rozhodli správně, a že naše rozhodnutí nás dovedou k cíli. V určitém okamžiku si ale položíme onu zásadní otázku: Jaký je smysl mého života?“ Těmito slovy vystihuje autor známý také pod přízviskem „pokojný bojovník“ hlavní záměr své nové knihy. Hlouběji se pak zaobírá čtyřmi stěžejními tématy: Vyšší účel každodenního života – co se skutečně děje v nás; Dvanáct bran na životní cestě; Jak udělat moudřejší rozhodnutí v kariéře a vztazích; Tajemství poznání svých vnitřních hlasů.

Dan Millman má na kontě romány s částečně autobiografickými i fiktivními příběhy, které jsou zároveň plné životní moudrosti - Sokrates, Cesta pokojného bojovníka, Návrat pokojného bojovníka, a další tituly jako Dvanáct bran na cestě k osobnímu růstu nebo Zákony ducha. Napsal také knihy pro děti Tajemství pokojného bojovníka a Hledání křišťálového zámku. Více než desítka jeho knižních děl inspirovala miliony čtenářů a byla přeložena do 30 světových jazyků. Jen v České republice se jich prodalo už na 12 tisíc, jinde ve světě pak okolo 10 milionů. Kromě úspěšné literární činnosti a aktivního působení v duchovní sféře je Dan Millman rovněž držitelem titulu mistr světa ve sportovní gymnastice (1964), instruktor bojových umění, univerzitní profesor a trenér.

Podle první knihy, autobiografického románu Cesta pokojného bojovníka, byl roku 2006 natočen celovečerní film Pokojný bojovník s Nickem Noltem v hlavní roli. Evropská premiéra tohoto snímku se uskutečnila v Praze v rámci festivalu Pražské Brány 2007, film u nás rovněž vyšel v distribuci na DVD. Stejně jako další Millmanovy počiny je i jeho cílem předat veřejnosti lekci, jak umět žít s hlavou v oblacích, přitom pevně nohama na zemi.

Kontakt: