Databáze profesních kurzů na webech DAT CZ a Vzdělávání a práce od září 2017 nově pod správou EduCity

EduCity.cz

Společnosti TREXIMA, spol. s r.o. a Ivitera a.s. se dohodly o převodu správy a provozu portálu DAT CZ. Od září 2017 bude portál DAT CZ propojen s největší nabídkou profesního vzdělávání na českém internetu – portálem EduCity.cz.

Projekt DAT CZ bude i nadále samostatně fungovat na doméně www.eu-dat.cz a nabízet vzdělávací akce i odkazy na jejich dodavatele.

Řada funkcí DAT CZ bude nově probíhat pouze prostřednictvím portálu EduCity. Zachováno však bude např. propojení s Národní soustavou kvalifikací.

Portál EduCity od září rovněž začne předávat svá data projektu Vzdělávání a práce, který najdete na adrese www.vzdelavaniaprace.cz. Ten doposud čerpal svůj obsah z DAT CZ.

Dle slov Michala Kankrlíka, obchodního ředitele společnosti Ivitera a.s., pomůže sloučení projektu DAT CZ a portálu EduCity poskytovat ještě lepší služby jak zájemcům hledajícím vzdělávací akce, tak i jejich dodavatelům. Díky vzájemné synergii zároveň dojde ke snížení nákladů na provoz obou portálů. 

Akvizicí DAT CZ EduCity ještě více posílí své postavení jedničky na trhu on-line nabídky profesního vzdělávání v ČR. DAT CZ pak získá silného partnera, který mu umožní poskytovat jeho služby zaměřené především na veřejný sektor i do budoucna.

TREXIMA, spol. s.r.o. je česká firma s 25 lety zkušeností. Zpracovává rozsáhlé mzdové statistiky, nabízí odborné mzdové a personální poradenství a vyvíjí moderní software pro hodnocení zaměstnanců. Realizuje projekty v oblasti trhu práce a vzdělávání, podílí se na regionálních, národních i zahraničních analýzách. Vyvíjí aplikace pro desktopy, notebooky a chytré telefony.

Ivitera a.s. je od roku 2007 provozovatelem řady internetových projektů zaměřených především na nabídku profesního vzdělávání, řízení lidských zdrojů, managementu a obchodu.

DAT CZ je od roku 1999 nejstarší databází akcí dalšího profesního vzdělávání na internetu v ČR. Projektu se podařilo etablovat především díky široké nabídce rekvalifikačních kurzů, spolupráci s úřady práce a veřejnou správou.

EduCity.cz je od roku 2003 největší nabídkou profesního vzdělávání v ČR s více než 50 tisíci kurzy od téměř 3 tisíc dodavatelů.

Pro více informací o projektech či prezentaci vašich služeb se spojte s oddělením zákaznické podpory IVITERA a.s. na helpdesk@ivitera.com, +420 222 744 111 a +420 736 700 918.