Firmy často neumějí využívat svá data jako relevantní podklad pro rozhodování

Kvalitní analýza dat se stává ve stále nevyzpytatelnějším ekonomickém prostředí jedním z nejdůležitějších podkladů pro řízení firem. Konference Power BI Day nabídne ucelený informační servis, který pomůže účelně využívat firemní data jako relevantní podklad pro rozhodování a vytvářet atraktivní reporty.

Power BI Day 2021 ONLINE

Mnoho podniků se potýká s problémem, jak z datové analýzy získat maximální ekonomický užitek. Podle výzkumné společnosti Gartner jen asi pětina analytických výstupů přispívá ke tvorbě obchodní hodnoty. Připravit analytický projekt nebo založit analytické oddělení je jedna věc, ale získávat opakovaně z analytických výstupů reálný užitek je něco zcela jiného.

Jak tedy zvládnout vytěžení vlastních dat a kvalitní reporting snáze a efektivněji? Pro příznivce i odpůrce dat a jejich analýz, kteří přeci jenom chtějí zjistit více, připravila Počítačová škola GOPAS na 13. dubna 2021 konferenci Power BI Day 2021 ONLINE.

Power-BI-ONLINE 2021

„Konference Power BI Day je určená pro ty, kteří potřebují vytvářet reporty a vizualizovat data, tedy především datové analytiky a finanční manažery. Dále pro projektové manažery, kteří jsou otevření novým způsobům řízení projektů, ale i pro všechny, kteří si chtějí sami vytvářet reporty. Chybět nebudou ani informace pro Power BI vývojáře a ty, kteří se chtějí certifikovat na Power BI,“ vysvětluje Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy GOPAS.

Jak je u odborných konferencí Gopasu dobrým zvykem, nepůjde o suchopárné přehledy nebo marketingové prezentace. Na reálných příkladech z praxe a skutečnosti odpovídajících datech budou přednášející demonstrovat užitečné postupy a vysvětlovat využití Power BI nástrojů. Na konferenci se účastníci mimo jiné dozvědí, jak získat přehledné řešení každodenního reportingu ve firmě, mít po ruce reporty i aktuální data kdykoli je potřebujete. Dále zjistí, jak transformovat firemní data na obsáhlé vizuály, jejichž širší využití umožní soustředit se na to, co je pro firmu předmětem podnikání. Jednotlivé přednášky se také zaměří na limity Power BI s ohledem na serverové služby, vytváření finančních reportů v projektech s velkým množstvím dat nebo na to, jak lze pomoci DAX dělat reporty dynamičtější a graficky názornější.

Konference Power BI Day se uskuteční v úterý 13. dubna 2021 v on-line podobě. Účastníci tak budou mít ještě týden po jejím uskutečnění přístup do archivu všech přednášek.