HR Osobností roku je Andrea Futerová z Orkly

Personální ředitelka Orkla Foods Česko a Slovensko Andrea Futerová se stala držitelkou ceny Osobnost roku 2021 v oblasti HR. Speciální kategorii Osobnost v oblasti lidských zdrojů pravidelně vyhlašuje Klub zaměstnavatelů v rámci soutěže Zaměstnavatel roku.

Andrea Futerová, Orkly

Deset finalistů vzešlo ze všech regionů České republiky a o vítězi rozhodlo hlasování na sociální síti LinkedIn. "Smyslem soutěže je přiblížit lidem společnosti s výborným přístupem ke svým zaměstnancům, a to nejen celostátně, ale i v jednotlivých regionech,“ říká ředitel Klubu zaměstnavatelů Pavel Hulák.

Andrea Futerová do Orkla Foods nastoupila v roce 2019, kdy společnost procházela náročným integračním procesem. Jejím úkolem bylo sjednotit personální oddělení společností Hamé a Vitana, což se jí úspěšně podařilo. Její nový tým nyní tvoří 19 žen a jeden muž.

"Trh se mění, příští rok bude bezprecedentní a je třeba se na něj připravit. Nedostatek kandidátů, zahraničních pracovníků a operátorů nás nutí automatizovat výroby, digitalizovat a být kreativnějšími v oblasti náboru. Nestačí ovšem zaměstnance nabrat, je třeba si je i udržet. Rozvojové programy, interní rotace a spolupráce se školami se stávají důležitějšími než kdy v minulosti. Po zkušenostech s covidem si navíc lidé mnohem více rozmýšlejí, do jakého sektoru půjdou pracovat," sděluje své zkušenosti Futerová.

Orkla Foods Česko a Slovensko vlastní na českém trhu tradiční značky Hamé a Vitana. Obrat společnosti, jejíž vlastníkem je norská skupina Orkla, dosahuje téměř osmi miliard korun.