Linet získal prestižní ocenění za nejlepší HR projekt roku 2012

28. března 2013 – Ve čtvrtek 21. března se konalo slavnostní vyhlášení výsledků mezioborové soutěže HREA – Excellence Award, která oceňuje nejlepší projekty v oblasti personální práce. LINET do prestižní soutěže přihlásil projekt Úvod do světa práce, jehož cílem je motivace a podpora žáků základních škol s důrazem na studium žádaných technických oborů. Prezentaci se dostalo velké pozornosti a v rámci soutěže získal ocenění v podobě zařazení do nejužšího finálového výběru tří nejúspěšnějších projektů a ceny publika pro nejlépe hodnocený projekt.

Projekt Úvod do světa práce nabízí žákům předposledního ročníku základní školy možnost zorientovat se v profesích na pracovním trhu a na základě praktické zkušenosti se rozhodnout pro vhodnou střední školu. Během ročního setkávání s profesionály z LINETu žáci poznají formou hravé praxe, doplněné o teoretickou průpravu, práci na různých pozicích. Díky tomu se v závěrečném ročníku základní školy mohou přihlásit na střední školu v oboru, který je skutečně baví.

Pro většinu žáků není snadné pochopit skutečný obsah studijních oborů podle jejich abstraktních názvů. Díky našemu projektu mohou nezávazně získat cenné zkušenosti v různých oborech, setkat se se zkušenými profesionály a začít uvažovat o tom, jaké místo na trhu práce by pro ně bylo vhodné. Vážíme si toho, že porotu zaujala naše prezentace projektu Úvod do světa práce a že publikum sdílelo naše nadšení pro rozvoj mladého talentu. Jsme připraveni předat své zkušenosti z projektu dalším společnostem, které mají zájem se podílet na vzdělávání a rozvoji mladých lidí,“ uvedla specialistka rozvoje a vzdělávání z oddělení pro lidské zdroje LINETu Lubomíra Pišťáková.

Ocenění HREA – Excellence Award vyzdvihuje projekty z oblasti lidských zdrojů, které přispívají k rozvoji své profese a společnosti, kde jsou realizovány. Do soutěže se mohou přihlásit komerční subjekty, neziskové organizace a úřady veřejné správy. Nominované projekty hodnotí komise a odborná porota složená z profesionálů z oblasti lidských zdrojů. Hodnocení bere v potaz zejména podnikatelské výsledky, originalitu a inovativnost projektu, přidanou hodnotu pro společnost nebo dlouhodobý přínos pro obor.

LINET Group SE

Koncern sídlící v nizozemském Dordrechtu je největším evropským poskytovatelem inovativních, vysoce kvalitních lůžek, matrací a zařízení pro nemocnice, ústavy sociální péče a stacionární pečovatelské jednotky. V roce 2011 jej založili majitelé společností LINET spol. s.r.o. a WiBo GmbH. Roční produkce holdingu, který disponuje dvěma výrobními závody v Želevčicích u Slaného a v německém Wickede a zaměstnává 800 lidí, činila v obchodním roce 2010/2011 66 tisíc lůžek a celkový obrat dosáhl 126,6 milionu eur. Holding své produkty vyváží do více než 100 zemí světa, přičemž využívá vlastních obchodních zastoupení v několika evropských zemích a v USA i síť partnerských distribučních společností.