Mezinárodní týden koučování 2021, 17.-23. 5. 2021

Mezinárodní týden koučování se blíží! V pondělí 17. května startuje celosvětový svátek profesionálního koučinku - Mezinárodní týden koučování ICW 2021. Cílem tohoto týdne je přiblížit široké veřejnosti profesionální koučink a jeho využití v různých oblastech osobního i profesního života. Každoročně jej vyhlašuje Mezinárodní federace koučování (ICF), v České republice je organizován ICF ČR. Profesionální kouči z celého světa přináší v tomto jedinečném týdnu své aktivity bez nároku na honorář, propagují filozofii a přínosy koučování podle standardů ICF a opírají se o celosvětově platný etický kodex.

ICW Czech Color 2021

Mezinárodní týden koučování je každoroční oslavou síly a dopadu profesionálního koučování. Po celém světě zprostředkovávají profesionální kouči ICF ochutnávky koučování pro bono - bez honoráře, aby tak zájemci mohli na vlastní kůži zažít jeho účinky. Je to týden nabitý pozitivní energií a radostí z osobnostního rozvoje,” shrnuje Soňa Staňková, ACC, Prezidentka ICF ČR.

Mezinárodní týden koučování je také výbornou příležitostí pro firmy, které uvažují o zavedení interního koučování nebo o spolupráci s externími profesionálními kouči. HR zástupci, manažeři, majitelé firem si mohou v bezpečném prostředí vyzkoušet účinky koučování nebo se dozvědět, jak proces koučování ve firmě nastavit,” doplňuje členka týmu koordinátorů ICW 2021 v ICF ČR, Jana Weinberg, ACC.

Letošní ročník Mezinárodního týdne koučování, který připadá na týden od 17. do 23. 5. 2021, nese téma “Navzdory náročné době”. Celý týden bude doslova nabitý akcemi nejen ve virtuálním prostoru a nabídne desítky akcí - koučovacích ochutnávek, workshopů a informativních přednášek.

Svůj čas, energii a znalosti dává v tomto ročníku k dispozici pro bono více než 30 koučů z celé České republiky. Svou účastí podporují nejen tuto událost, ale i naši profesní organizaci ICF ČR a pomáhají šířit dobré jméno profesionálního koučinku,“ sdělil vedoucí koordinátorů ICW 2021 v ICF ČR, Pavel Rabenseifner, ACC.

Akce se koná pod záštitou Hospodářské komory České republiky a s podporou partnerů z řad firem a institucí, které podporují koučovací kulturu. Mezinárodní týden koučování v České republice také aktivně podporují koučovací školy s akreditací ICF. Hlavními mediálními partnery jsou TV Nova, časopis Firemní vzdělávání a Newton Media.

Zájemci, kteří se chtějí seznámit s profesionálními ICF kouči a zažít na vlastní kůži koučink dle standardů ICF, mají možnost využít některou z akcí na www.tydenkoucovani.cz.

Jsme také na sociálních sítích:

 

International Coach Federation (ICF) = Mezinárodní federace koučování, založená v roce 1995, je největší světová organizace sdružující profesionální kouče ze 146 zemí celého světa. ICF se zaměřuje na rozvoj profese kouče. Definuje vysoké profesní standardy, zajišťuje nezávislou certifikaci pro kouče a podporuje vytváření globální sítě certifikovaných profesionálních koučů. ICF podporuje kontinuální vzdělávání koučů a akredituje školy a vzdělávací programy podle přijatých standardů pro zaručení profesionality koučování.

V České republice působí Mezinárodní federace koučování od roku 2005. V současné době se česká pobočka Mezinárodní federace koučování, ICF ČR, zaměřuje zejména na podporu profesionálního koučinku, rozvoj vzdělávání v tomto oboru a pořádání akcí, kde je možné získat praktickou zkušenost a zážitek z práce s profesionálním koučem. Více informací na www.coachfederation.cz.