Pouhých 9% respondentů by se při problémech s hledáním zaměstnání nespokojilo s polovičním úvazkem

Praha, 11. září 2012 – Jen 9% respondentů by se v případě potíží s hledáním zaměstnání nesmířilo s polovičním úvazkem. Vyplývá to z červencové ankety serveru OnlinePráce, které se zúčastnilo 1164 respondentů.

Stále více lidí má problém najít práci – proto se server OnlinePráce svých návštěvníků v červenci zeptal, zda by v případě, že vyhovující hlavní pracovní poměr nemůžou najít, vzali zavděk alespoň tím na poloviční úvazek. 9% kategoricky odmítlo takové řešení problémů s hledáním zaměstnání. 42% responedentů věří, že více částečnými úvazky mohou ten plný nahradit. A největší část odpovídajících, tj. 49%, by poloviční úvazek brala do doby, než si najde práci na plný úvazek.

„Práce na poloviční úvazek je v poslední době častěji skloňovaným pojmem. A to nejen v souvislosti s vysokoškolskými studenty či ženami na mateřské dovolené. Zaměstnavatelé musí šetřit, kde se dá, na druhé straně i pro člověka hledajícího zaměstnání by práce na poloviční úvazek měla být lepší alternativou než žádná práce. Dá se čekat, že nabídek na takový úvazek bude spíše přibývat,“ říká o situaci Lea Kozáková ze zákaznického servisu pracovního portálu OnlinePráce.

*****

Pracovní portál OnlinePráce vznikl v roce 2006 a slouží jako inzertní server pro vyhledávání zaměstnanců ze všech regionů celé České republiky v různých oborech. Vedle toho firmám poskytuje ucelené služby v oblasti HR marketingu a uchazečům o práci nabízí komplexní poradenství při hledání práce. Jako první na českém trhu spustil v prosinci roku 2009 novou službu – online testování kandidátů, které umožní firmám hledajícím nové zaměstnance rychlejší a přesnější orientaci při výběru vhodných kandidátů. Více informací o portálu OnlinePráce najdete na www.onlineprace.cz, přímo o OnlineTestu kompetencí pak na www.onlinetestovani.cz.

 

 

N = 1164