Proč vznikl EVOLVE! Masterclass a jaký bude letošní ročník

Pokud se aktivně pohybujete v oblasti náboru zaměstnanců, jistě jste již zaregistrovali největší středoevropskou konferenci zaměřenou na novinky a trendy v oblasti vyhledávání a náboru talentů s názvem EVOLVE! Summit. Tato konference si velmi rychle získala pozornost na našem trhu. V roce 2017 ji navštívilo více než 400 recruiterů a Hiring manažerů z celé střední a východní Evropy.

EVOLVE! Masterclass 2018

Když jsme v organizačním týmu ke konci roku 2016 přemýšleli, kam vzdělávání v recruitmentu posunout dál, napadlo nás, že bychom mohli vytvořit celý vzdělávací koncept určený pro náboráře nebo vlastně kohokoli, kdo se s nábory potkává.

V dubnu 2017 jsme tedy spustili EVOLVE! Masterclass, který by měl přinášet praktické tréninky pro recruitery ve formě celodenního workshopu s limitovanou kapacitou. Naším cílem je přivážet na tyto tréninky ty nejlepší a nejvýraznější osobnosti světového recruitmentu a sourcingu, kteří ovlivňují obor jako takový.

V roce 2017 jsme přivítali Grega Savage, legendu recruiterského řemesla, a zorganizovali první dvě EVOLVE! Masterclass v Praze a Bratislavě. Na oba workshopy se sjelo na 50 účastníků z 6 zemí Evropy. Velmi pozitivní ohlasy nás jen utvrdily v tom, že tento koncept celodenních praktických tréninků má své místo na trhu a má smysl v něm pokračovat i nadále.

Proto jsme pečlivě vybírali, koho pozvat na EVOLVE! Masterclass 2018 a jelikož jsme tento ročník chtěli více postavit kolem sourcingu, tedy jak kandidáty vyhledávat a jak je oslovovat, padla naše volba na toho nejpovolanějšího, na Marka Tortoriciho.

Mark patří k předním osobnostem světového sourcingu, v oblasti recruitmentu a sourcingu se pohybuje přes 20 let a za tu dobu vyškolil tisíce sourcerů ve firmách jako Google, Apple, Facebook, Yahoo či Ebay. Mark do oblasti sourcingu přinesl mnoho nových technik a přístupů, které se dnes v oboru běžně používají, pravidelně přispívá do oboru novými podněty a vystupuje na předních oborových konferencích jako SourceCon, ERE či Sourcing Summit.

Mark je známý také tím, jakým způsobem dokáže svému publiku vysvětlit i ty nejsložitější triky v oblasti vyhledávání talentu. Je nám tudíž velkou ctí, že Markův trénink budou moci osobně „zažít“ i náboráři ze střední a východní Evropy.

Zajistěte si své místo již teď.

A že je na co se těšit. 17.4. přijede Mark do Budapešti a 19.4. do Prahy a přiveze s sebou ty nejnovější techniky vyhledávání talentu. V obou městech se mohou návštěvníci těšit na celodenní trénink, během kterého obsáhneme většinu nástrojů a technik soudobého sourcingu. Mark nás nejprve provede jednotlivými nástroji a „browser extesions“, které by každý sourcer měl na svém počítači mít. Ukáže nám, jak je můžeme automatizovat, aby nám průběžně samy vyhledávaly nejzajímavější profily z trhu nebo aby byly schopny samy zachytit okamžik, kdy se kandidát chystá ke změně práce.

Podíváme se na to, že i v dnešní době má smysl umět psát „Boolean String“ a ukážeme si, jak se změnila logika jejich psaní s ohledem na měnící se nové „Search Engines“ používané webovými prohlížeči. Podíváme se i na „Natural Language Search“, který v našich končinách stále používá jen minimum sourcerů. V celodenním programu nemohou samozřejmě chybět ani nejnovější triky, jak vyhledávat na LinkedInu, Facebooku či dalších sociálních sítích.

Naučíme se také, jak začít vyhledávat pomocí hashtagů a zpřesňovat jednotlivé searche pomocí operátorů. Ukážeme si, jak vyhledávat kontakty na jednotlivé kandidáty a jak dohledávat veřejně přístupná data, abyste si o nich mohli zjistit více ještě dříve než je kontaktujete. Dále si projdeme techniky, jak vyhledávat v jednotlivých oborových skupinách nebo webech, případně jak vyhledávat talenty v různých odborných organizacích či uskupeních.

Abychom zajistili maximální praktičnost celého Masterclass!, do programu jsme zařadili tři „Lab/Exercise Sessions“, kde si budeme jednotlivé techniky prakticky zkoušet. Doporučujeme si tedy vzít laptop s sebou. A pokud nebudete večer spěchat domů, máme všichni možnost zajít s Markem na pivo a pokračovat v diskusích do pozdních hodin.

Celý program je postavený tak, aby ho dokázali absolvovat i kolegové, kteří v sourcingu čerstvě začali, ale zároveň přinese i dostatek nových podnětů pro velmi zkušené kolegy. Zároveň je tento trénink určen všem, kteří se v oblasti náboru pohybují, tj. jak sourcerům, hiring managerům, tak i recruiterům. Pokud jste recruiter, kterému životopisy nechodí automaticky na stůl a kandidáty zároveň vyhledáváte, na tomto tréninku byste neměli chybět.

Ať už se tedy v oblasti náborů pohybujete v kterékoli části, toto bude jedinečná příležitost posunout vaše znalosti kupředu a dostat se tak ke kandidátům, ke kterým se zbytek trhu nedostane. Během jednoho jediného dne se naučíte to, co by Vám normálně trvalo měsíce či roky. Na této akci nesmíte chybět!

EVOLVE! Masterclass 2018