Profesia.cz přišla s responzivním designem

Pracovní portál Profesia.cz vylepšil svůj webový design. Hlavní změnou je přechod na responzivní web. Vedle hlavní změny portál změnil i grafiku.

Cílem redesignu bylo zlepšit přístup pro uživatele, kteří přichází na portál Profesia.cz z mobilních zařízení. Počet uživatelů a přístupů z mobilních zařízení neustále roste. Oproti minulému roku vidíme nárůst návštěv z mobilních zařízení o 300 procent. Denně se připojí z mobilních zařízení na portál 3% z celkové návštěvnosti Profesia.cz a tento podíl stále roste.

Home page Profesia.cz

Díky responzivnímu designu webové stránky se stránka přizpůsobí designově, ale i částečně obsahově zařízení, na kterém si ji uchazeč prohlíží. Člověk přicházející na portál Profesia.cz přes smartphone nebo tablet si může prohlídnout stránku stejně pohodlně jako uživatel na stolním počítači.

Redesign se týká všech trhů, na kterých společnost Profesia působí – v České republice, na Slovensku i v Maďarsku.

Mobilní verze stránek Profesia.cz


,,Responzivní web design (anglicky Responsive web design) je pojem, se kterým přišel americký programátor Ethan Marcotte ve stejnojmenném článku na blogu A LIST Apart. Jedná se o způsob stylování HTML dokumentu, které zaručí, že zobrazení stránky bude optimalizováno pro všechny druhy nejrůznějších zařízení (mobily, notebooky, netbooky, tablety atd.). " zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Responzivn%C3%AD_web_design

 

Kontakt pro média:

Ing. Kateřina Jaroňová

Marketing Director

00420 734 755 549

jaronova@profesia.cz