Profesia days a HR days letos budou na začátku října

Po loňské pauze způsobené karanténními opatřeními se letos opět bude konat veletrh práce Profesia days a doprovodná odborná akce HR days. Tyto tradiční největší akce roku zaměřené na trh práce v ČR přispějí k přímému propojení zaměstnavatelů se zájemci o práci a nabídnou přehled o výrazných změnách, jimiž trh práce v ČR prošel. Společnost Profesia je připravuje na 6. a 7. října 2021, proběhnou tradičně v areálu PVA EXPO v pražských Letňanech.

Profesia Days

Poslední rok přinesl na trhu práce tak velké a rychlé proměny, jaké dosud nepamatujeme. A výrazné změny určitě nekončí. S uvolňováním karanténních opatření a ukončením podpůrných programů, na firmy i jejich zaměstnance naplno dopadnou důsledky zabrzdění ekonomiky a uzavření některých oborů. Proto bude více než kdy jindy žádoucí akce, na které budou moci lidé přímo hovořit se zástupci firem a získat tak práci nebo informace o tom, kde hledat uplatnění.

„Profesionálové z oboru HR zde budou moci nejen oslovit potenciální zájemce o zaměstnání, ale také s kolegy z oboru i špičkovými HR odborníky diskutovat o aktuální situaci i problémech, které řeší. Souběžně s veletrhem práce Profesia days otevřeným pro veřejnost, totiž opět proběhnou HR days, tedy setkání profesionálů, které nabídne nejnovější studie o stavu trhu i zkušenosti z různých oblastí personalistiky,“ říká Michal Novák z pracovního portálu Profesia.cz.

Profesia days jako šance najít zaměstnání

Profesia days jako největší veletrh práce u nás navštěvují tisícovky lidí, kteří hledají práci nebo se rozhlížejí po lepších možnostech uplatnění. A dá se očekávat, že letos bude motivace lidí velká. Profesia days tedy v první řadě nabídnou návštěvníkům možnost přímo komunikovat s personalisty zajímavých zaměstnavatelů z České republiky i ze zahraničí. Akce jim k tomu poskytne i potřebné zázemí, protože budou mít šanci na místě zkonzultovat a s odborníky dopilovat svůj životopis nebo získat certifikát o svých jazykových či IT znalostech.

Zdrojem inspirace budou prezentace zajímavých osobností, které po celou dobu veletrhu probíhají na hlavním pódiu. Na jejich programu se samozřejmě ještě pracuje, ale už nyní je možné slíbit přednášky zaměřené na to, jak covid zamíchal strukturou konkrétních pozic ve firmách, jak řešit bezpečnou komunikaci v on-line prostoru, nebo jak vypadá osobnostní profil člověka, který má šanci uspět na současném trhu práce. Chybět samozřejmě nebudou inspirativní příběhy konkrétních podnikatelů, umělců nebo sportovců.

HR days – od převedení vnitrofiremní komunikace do on-line prostředí po zdravé firemní prostředí

Poslední rok výrazně prověřil schopnosti a odolnost HR oddělení. Jakkoli je kovidová krize negativní, HR mělo příležitost stát se hybnou silou při udržení produktivity firmy, zvýšení její odolnosti a řízení komunikace se zaměstnanci. Situace ilustrovala jeho skutečnou hodnotu a prokázala důležitost investic do flexibilních a robustních HR procesů a struktur.

„Program HR days proto nabídne řadu zajímavých témat, která reflektují posun úlohy HR. Bude se diskutovat například o tom, jak může HR ovlivnit firemní kulturu na úrovni jednotlivců, týmů a celé firmy, proč dnes potřebujeme lídry více než dříve nebo jaké nástroje pro řízení lidí pracujících mimo kancelář se osvědčily. Zveřejníme i data z Analýzy pracovního trhu 2021, chybět nebudou ani informace o tom, jaké jsou vyhlídky a stav české ekonomiky,“ prozrazuje Michal Novák.

 

HR daysProfesia days 2021 jsou připravovány na termín 6. a 7. října v areálu PVA EXPO, Praha Letňany. Informace o akcích budou průběžně přibývat na jejich stránkách profesiadays.cz a hrdays.cz .