RSM dokončila akvizici Alfa Software a aspiruje na pozici české jedničky v oblasti mzdových a personálních řešení

Poradenská společnost RSM se rozrůstá, a to opět díky akvizici softwarového řešení mezd a HR agendy. S klatovskou Alfa Software získává více než 2 tisíce klientů a rozšiřuje se do nových segmentů. Zatímco dosud se firma prostřednictvím vlastněného software Nugget soustředila na vývoj řešení pro středně velké a velké komerční společnosti, nově do portfolia přidává také střední a základní školy, školky, nemocnice a úřady. RSM má díky tomuto spojení ambici stát se nejsilnějším hráčem v oblasti mzdových a personálních systémů na českém trhu. Na řešeních firmy budou záviset mzdy více než 300 tisíc českých zaměstnanců.

Monika Marečková, RSM

Monika Marečková, řídící partnerka RSM

RSM roste v tuzemsku i ve světě dvouciferným tempem a už s představením svých hospodářských výsledků za loňský rok se pochlubila plánem zdvojnásobit objem svého byznysu do roku 2030. K tomu má nyní významně přispět i investice do klatovské Alfa Software a jejích produktů – mzdového a docházkového systému.

Alfa Software v létě oslavila 20 let od svého založení a na výsledky naší práce jsem dnes hrdá já i moji kolegové. Aktuálně náš tým pečuje o 2 200 klientů, kterým pomáháme úspěšně zvládat problematiku mzdové a personální agendy, firma je ve velmi dobré kondici a jsem si jistá, že ve zkušených rukou globální značky ji čeká další rozvoj a skvělá budoucnost” uvádí zakladatelka Alfa Software Eva Maurerová. „S RSM jsem se dohodla na převodu 100% podílu, součástí týmu ale zůstanu ještě minimálně rok, abych přispěla k hladkému přechodu pod značku RSM.“

Eva Maurerová, Alfa Software
Eva Maurerová, zakladatelka Alfa Software

Podle řídící partnerky RSM v České republice Moniky Marečkové čeká konsolidace takřka celý tuzemský trh personálně mzdových systémů. „Transformace je nevyhnutelná – mnohé z mzdových softwarů, které jsou na trhu, pocházejí z 90. let a současným potřebám firem už jednoduše nestačí. Zakladatelé tak často stojí před rozhodnutím, zda investovat desítky milionů do modernizace, nebo prodat a nechat to na jiných.” A RSM v segmentu mzdových služeb nenakupuje poprvé – už před čtyřmi roky investovala do českých vývojářů Nugget SW. Po čerstvém spojení RSM s Alfa Software tak budou HR služby skupiny RSM zaměstnávat více než 100 lidí a již v roce 2023 generovat průměrný obrat téměř 150 milionů korun.

V tuto chvíli se díky spojení s Alfa Software a kolegy z Nuggetu dostáváme na přední pozice českého trhu v oblasti mzdových a personálních systémů. Jde o skutečně významný krok, který nás motivuje k dalšímu rozvoji. Věřím, že pro klienty Alfa Software bude zajímavá možnost využít našich dalších služeb a stávající klienty RSM může zaujmout nový mzdový či docházkový systém a řešení více služeb pod jednou střechou velmi atraktivní cestou,“ uvádí řídící partnerka RSM Monika Marečková. Týmy RSM se dále věnují například fúzím a akvizicím, oceňování, daňovému poradenství nebo poskytování účetních a technologických služeb a aktuálně na ně spoléhá více než 1 230 klientů.

Alfa Software

Společnost Alfa Software čeká pod křídly RSM v průběhu roku 2024 rebranding. Další velké změny ale zatím v plánu nejsou, a to jak ve vztahu k zaměstnancům, tak ke klientům společnosti. Řídící partnerka RSM Monika Marečková naopak zmiňuje, že se chce díky velikosti svého mzdového týmu stát ještě atraktivnějším zaměstnavatelem pro ty, kdo o kariéře v odvětví IT, účetních a poradenských služeb uvažují.

 

O společnosti RSM

Poradenská síť RSM se globálně zaměřuje především na středně velké společnosti. Po takzvané „velké čtyřce“ (tzn. Deloitte, PwC, EY a KPMG) je druhým největším poradenským subjektem na světě, tedy šestým celkově. Celkově síť působí s 830 pobočkami ve 120 státech. V Česku a na Slovensku provozuje pobočky v Praze, Brně, Pardubicích, Třebíči a Bratislavě. Mezi klienty RSM se řadí například společnosti Albert, Microsoft, Weber, Hewlett-Packard, ADP, Packeta International, Seznam.cz, EW EUROWAG, Emplify, Productboard, CPI nebo Memsource. S novou akvizicí Alfa Software cílí v roce 2023 na tržby 430 mil a zaměstnává 290 lidí.

 

O Alfa Software

Společnost Alfa Software se zabývá vývojem, prodejem a servisem počítačových programů určených ke zpracování mezd a docházky. Prodejem programů z vlastní dílny její péče o zákazníky začíná. Kromě sledování legislativy, vytváření nových verzí programu a telefonického poradenství má společnost vytvořený také systém vzdělávání zákazníků a se mzdovou a personální agendou pomáhá malým i velkým firmám ze všech oborů. Zejména se soustředí na oblast zdravotnictví a školství, pečuje také o výrobní firmy, firmy z oblasti služeb nebo o obecní a městské úřady. Společnost v roce 2003 založili Eva Maurerová s Vladimírem Kozákem. Od roku 2009 do října 2023 byla Eva Maurerová jedinou jednatelkou a 100% majitelkou firmy.