Slavnostní certifikace nových Ethnic Friendly zaměstnavatelů

Praha, 31. 10. 2011 - Značka Ethnic Friendly zaměstnavatel umožňuje ocenění zaměstnavatelů, kteří se hlásí k zásadě rovného zacházení s etnicky odlišným obyvatelstvem a ve své personální praxi tuto zásadu dlouhodobě naplňují a dbají o její dodržování.

Dovolte, abych Vás jménem občanského sdružení Romea pozval na slavnostní certifikaci nových Ethnic Friendly zaměstnavatelů, která se bude konat dne 15. listopadu 2011, ve 13:00 v sále  Domu národnostních menšin (Vocelova 602/3, Praha 2).

Sdružení Romea je dobrovolným, nevládním, neziskovým sdružením občanů a právnických osob, které spojuje podpora boje proti rasismu, rozvíjení dodržování lidských práv, napomáhání k rozvoji demokracie a tolerance ve společnosti. Základním posláním je sdružovat zejména mladé občany romské a české národnosti, kteří chtějí pomáhat romskému a českému národu ke zlepšení jejich vzájemného soužití. Své poslání se snaží naplňovat skrze činnosti v oblasti mediální, vzdělávací, lidskoprávní, sociální a kulturní.

V rámci projektu Ethnic Friendly zaměstnavatel působíme jako partneři společně s charitou Olomouc a hlavním realizátorem projektu IQ Roma servis, o.s.

Značka Ethnic Friendly zaměstnavatel oceňuje zaměstnavatele s rovným přístupem k etnickým menšinám (více informaci naleznete na našich webových stránkách www.ethnic-friendly.eu) a doposud byla udělena 46 zaměstnavatelům z Jihomoravského kraje, ale i z jiných koutů České republiky, při čemž mnozí z nich jsou významnými subjekty jak na trhu práce, tak i na poli průmyslu a obchodu (např. Zetor Tractors, a.s., Wistron InfoComm (Czech), s.r.o., OHL ŽS, a.s. apod.).

Věříme, že by Vás otázka zaměstnanosti etnických menšin a šíření myšlenky rovného zacházení mohla zajímat, a proto bychom Vás touto cestou rádi blíže seznámili, jak s těmito zaměstnavateli a jejich zkušenostmi se zaměstnáváním etnicky rozličných pracovníků, tak také se značkou samotnou.

Program

12.30 - prezence

13.00 - Romea, o.s. a koncepci Ethnic Friendly zaměstnavatel, představí Mgr. Jarmila Balážová, předsedkyně sdružení

IQ Roma servis, o.s., představí Bc. Wail Khazal, zástupce ředitelky IQ Roma servisu, o.s.

prezentace videomedailonků nositelů značky Ethnic Friendly zaměstnavatel

k tématu zaměstnanosti a rovného přístupu promluví sociolog PhDr. Ivan Gabal a Mgr. Michal Čermák, vedoucí oddělení rovného zacházení Kanceláře veřejného ochránce práv

následuje představení certifikovaných subjektů

14.00 - slavnostní certifikace

zástupcům nových Ethnic Friendly zaměstnavatelů budou předány certifikáty z rukou PhDr. Ivana Gabala a Mgr. Michala Čermáka

Slavnostně budou předány certifikáty Ethnic Friendly zaměstnavatelům:

AK Tomáš Rašovský

Bespro, s.r.o.

Ethnocatering - InBaze Berkat, o.s.

Martin Sysel – třídění odpadu

Aramark, s.r.o.

Café Rozmar - Rozmarýna, o.p.s.

Mamacoffee, s.r.o.

Trutnovská zeleň, o.p.s.

14.30 - raut a setkání s novináři