Specialista na neuroledership, kouč Vladimír Tuka získal prestižní certifikát PCC

Praha 15. května 2012 – Lídr mezinárodní koučingové společnosti Results Coaching Systems (RCS) JUDr. Vladimír Tuka získal prestižní certifikát PCC (Professional Certified Coach). Více jak 750 odkoučovaných hodin a 125 hodin akreditovaného tréninku stojí za mezinárodním certifkátem, který udílí International Coach Federation (ICF). V České republice je Results Coaching Systems jednou ze dvou společností, jejíž programy pro trénink profesionálních koučů mají nejen mezinárodní akreditaci ICF, ale zároveň mohou nabídnout programy, které k plné PCC akreditaci vedou.

Společnost RCS se specializuje na koučování podle mozku („brain based coaching“), které je součástí rodící se nové oblasti Leadershipu – NeuroLeadership. Otcem specifického know-how je přední světový odborník a tvůrce NeuroLeadershipu David Rock. Rychle se měnící pracovní prostředí vyžaduje od lidí schopnost se změnám rychle přizpůsobovat. Změny jsou však pro nás mnohem těžší, než si myslíme, a mozek potřebuje koučink, aby se s novými situacemi dokázal co nejefektivněji vypořádat. Metoda koučinku podle mozku postavená na důsledném uplatňování poznatků neurovědy je zaměřena na zakotvení nového chování a vytváření trvalé změny. Vede tak rychle k dosažení měřitelných výsledků.

Kouč je člověk, který věří ve vás a vaše schopnosti najít to nejlepší řešení. Dílčími kroky a specifickým přístupem pomáhá posílit vaše sebevědomí a nasměrovat vás správným směrem. Tam, kde naleznete optimální postup, strategii, plán a řešení, dosáhnete lepší výkonnosti a efektivnosti,“ říká JUDr. Vladimír Tuka, který se věnuje výchově a profesnímu rozvoji koučů v Čechách i na Slovensku. Vedle dalších specifických programů pro trénink koučů akreditovaných ICF pravidelně již více jak čtyři roky vede i Intenzivní trénink koučů (ITK), jeden z nejuznávanějších programů pro kouče na světě. Program ITK vychází z nejnovějších poznatků o tom, jak funguje lidský mozek. Absolventni ITK oceňují především jeho široký záběr, intezitu a důraz na skutečné řešení problémů, ne pouze jejich identifikaci.

 

JUDr. Vladimír Tuka, PCC

 

 „Když si kouč myslí, že má pro klienta dokonalé řešení, rozhodně není vhodné mu jej sdělovat,“ říká David Rock. Nejlepším způsobem, jak lidi přivést ke zrodu nápadu
a k samotnému řešení, je nevymýšlet řešení za ně, ale podpořit jejich schopnost reflexe a tím budování nových propojení v mozku. Know-how NeuroLeadershipu významně ovlivňuje práci kouče s klienty i schopnost další kouče školit.

Více informací o společnosti RCS a unikátním programu Intenzivního tréninku koučů se dozvíte na webových stránkách: http://www.resultscoaches.cz/cs/results-coaching-systems-czech-republic.

 

 

O společnosti RCS:

Mezinárodní konzultační a koučinková společnost Results Coaching Systems je světovým lídrem v oblasti rozvoje a úspěšné aplikace programů pro individuální koučink, týmové koučování, leadership a vedení lidí. Patří mezi hrstku společností na světě, jejíž programy pro výchovu a trénink profesionálních koučů mají mezinárodní akreditaci ICF a připravují kouče na celém světě k celosvětově uznávané certifikaci ICF (ACC a PCC). V České a Slovenské republice již RCS vyškolila více než 250 koučů a manažerů.

O metodě NeuroLeadership:

Lidské chování, včetně chování vůdcovského, vychází z fyziologie mozku. NeuroLeadership se zabývá výzkumem vůdcovství z pohledu neurovědy. Zkoumá centrální prvky vůdcovství (sebeuvědomění, uvědomění ostatních, náhled na skutečnosti, rozhodování nebo ovlivňování) a na základě výzkumu lidského mozku vytváří neurologickou teorii „soft skills". Pomáhá vůdcům pochopit jejich mysl i mysl druhých a nahradit dosavadní odhady realitou. David Rock vytvořil tzv. model SCARF, který pomáhá při spolupráci a ovlivňování ostatních. Zapojuje pět domén lidské sociální zkušenosti – status, jistotu, autonomii, spojitost a spravedlnost. Jeho smyslem je pomoci lidem snadněji si zapamatovat, uvědomit si a potenciálně upravit klíčové sociální oblasti, které řídí jejich rozhodování.

Pro další informace neváhejte kontaktovat: