Tréninková akademie Porsche Česká republika hostila regionální kolo celostátní soutěže Autoopravář Junior 2023

Společnost Porsche Česká republika, největší importér nových osobních a užitkových vozidel do České republiky, hostila ve své nově vybudované Tréninkové akademii regionální kolo celostátní soutěže Autoopravář Junior 2023. Do nejmodernějšího centra v obci Zlatníky-Hodkovice se v polovině února 2023 sjeli nejlepší studenti šesti pražských škol s touhou postoupit do finálového kola. Porsche Česká republika tak pokračuje v dlouhodobé podpoře soutěže Autoopravář Junior i odborného vzdělávání v Česku.

V nové Tréninkové akademii v obci Zlatníky-Hodkovice bojovali o účast v celostátním finále studenti pražských odborných škol

„Mám velkou radost, že jsme v prostorách naší nové Tréninkové akademie mohli hostit regionální kolo letošního ročníku soutěže Autoopravář Junior, kterou společnost Porsche Česká republika podporuje již mnoho let. Tato akce znovu ukázala, že možnosti využití našeho moderního centra v obci Zlatníky-Hodkovice jsou opravdu velmi rozmanité,“ říká Roman Ludvík, ServiceTraining & LMS Manager v Tréninkové akademii Porsche Česká republika. „Všem studentům bych rád poděkoval za účast a skvělé výkony v regionálním kole a oběma vítězům blahopřeji k postupu do národního finále soutěže Autoopravář Junior, které se uskuteční za necelé dva měsíce.“

Krajského kola celostátní soutěže Autoopravář Junior v Tréninkové akademii Porsche Česká republika se zúčastnili studenti šesti pražských škol: Akademie řemesel (Zelený pruh, Praha 4), SPŠD (Plzeňská, Praha 5), SOU Radotín, SŠAI (Weilova, Praha 10), SŠ-COPTH (Poděbradská, Praha 9) a SOU Ohradní (Praha4). Pražské regionální kolo bylo vypsáno pouze pro obor automechanik, a účastníci tak bojovali o dvě postupová místa. Ta si nakonec mezi sebou rozdělili nejlepší studenti ze SŠAI a Akademie řemesel.

Společnost Porsche Česká republika poskytla ve své Tréninkové akademii nejen prostory, ale zajistila také občerstvení a drobné odměny pro všechny účastníky. Kromě toho připravila zajímavý doprovodný program a podílela se i na samotném průběhu soutěže. V prvním soutěžním dni následovala po přednášce, teoretickém testu a poznávací části možnost seznámit se důkladně s elektromobilem Volkswagen ID. Buzz, a to včetně zkušební jízdy. Druhý den čekalo na účastníky soutěže deset praktických stanovišť, na kterých museli budoucí automechanici prokázat své praktické dovednosti.

Finále letošní soutěže Autoopravář Junior 2023 se uskuteční ve dnech 11. až 13. dubna 2023 souběžně v Servisním centru ŠKODA AUTO a.s. v Kosmonosech a Tréninkové akademii POČR ve Zlatníky-Hodkovice. Letos bude navíc finále „mezinárodní“ česko-slovenské. Největší soutěže v technických oborech v České republice se od roku 1995 každoročně účastní studenti z více než 100 škol, na které ve finále čekají hodnotné ceny.

Organizátoři tříkolové soutěže chtějí tímto způsobem motivovat žáky středních škol s výukou automobilových oborů, propagovat technické obory a rozvíjet spolupráci mezi budoucími zaměstnavateli žáků a středními školami. Vyhlašovatelem soutěže Autoopravář Junior je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR (MŠMT) a Svaz prodejců a opravářů vozidel ČR.

Společnost Porsche Česká republika patří tradičně mezi významné partnery soutěže Autoopravář Junior, dlouhodobě podporuje české učňovské školství a realizuje mimo jiné také projekt „Best Employer“ s motivačním programem pro studenty QHERO. Všechny uvedené aktivity v oblasti vzdělávání směřují k tomu, aby se studentům automobilových oborů dostávalo kvalitního odborného vzdělání na základě propojení teorie a praxe, které zohledňuje nejnovější trendy a využívá nejmodernější technologie.