Zaměstnavateli roku 2017 jsou Škoda Auto, Hyundai Motor Manufacturing Czech a Sazka

Slavnostní vyhlašování letošního celostátního kola ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku 2017 proběhlo 12. června v Centru pohybové medicíny v Praze.

První místo v kategorii společnost nad 5000 zaměstnanců obsadila Škoda Auto. Stříbrnou příčku v téže kategorii obsadila Komerční banka následovaná Československou obchodní bankou.

Jedničkou mezi zaměstnavateli se v kategorii do 5000 zaměstnanců stala společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech. Druhé místo obsadila firma FOXCONN CZ a třetí místo v téže kategorii získala společnost Continental Barum.

Vítězství v kategorii Progresivní zaměstnavatel si letos odnáší SAZKA. Druhé místo obsadila skupina GSK a třetí místo získala společnost Shape Corp. Czech Republic.

V ocenění Zaměstnavatel bez bez bariér se letos nově soutěžilo ve třech kategoriích. V kategorii Neziskové organizace získalo ocenění Sdružení Neratov. V kategorii Malé společnosti získala ocenění Zaměstnavatel bez bariér 2017 společnost Good Sailors. V kategorii Korporace si ocenění odnesla společnost SAP Services.

V kategorii The Most Desired Company (Nejžádanější společnost) získala prvenství společnost Google. Druhé místo obsadila Škoda Auto a třetí příčku společnost KPMG Česká republika.

Setkání zaměstnavatelů před slavnostním vyhlášením výsledků obohatil odborný program, který se letos zaměřil na téma Moderní způsoby hledání, rozvíjení a udržení talentů, kdy začít a jak propojit efektivně i včas firmy, školy, studenty a začínající mladé podnikatele.

Součástí odborného programu byly prezentace oborů a profesí středních odborných škol. U stánků, kde školy vystavovaly výsledky své práce se studenty, probíhaly diskuse mezi zástupci škol a zaměstnavatelů, jak zlepšit vzájemnou spolupráci. Závěr odborného programu vyvrcholil moderovanou diskusí se zástupci škol, zaměstnavatelů a státní správy.

Vítězem v kategorii Zaměstnavatel roku nad 5.000 zaměstnanců se stala ŠKODA AUTO. Diplom převzala Jana Šrámová, vedoucí Operativní HR péče (druhá zleva), 2. místo obsadila Komerční banka, diplom převzal Pavel Jirák, výkonný HR ředitel (třetí zleva) a 3. místo obsadila Československá obchodní banka, za níž diplom převzala Jolana Kalábová, výkonná manažerka útvaru HR Business partneři a HR komunikace (druhá zprava).

Výsledky ocenění Sodexo zaměstnavatel roku 2017, které byly na slavnostním podvečerním ceremoniálu vyhlášeny, jménem organizátora zhodnotil Pavel Hulák, ředitel Klubu zaměstnavatelů:

 „Ročník 2017 přinesl řadu změn a nástup nových účastníků. Výslovným skokanem roku je SAZKA, mezi nejlepší pronikla nově také skupina GSK, po žebříčku vzhůru stoupá i Vodafone. Kvalitní je letos také finálová pětice nejlepších personálních projektů, které budou hodnotit účastníci listopadového HR Summitu Klubu zaměstnavatelů."

Nízká nezaměstnanost a stoupající poptávka po talentech se odráží také v rostoucí konkurenci mezi zaměstnavateli. Firmy se musí více snažit, aby své lidi udržely a přilákaly nové zájemce. Základem úspěchu je dobrá práce se současnými zaměstnanci. Letošní výsledky potvrzují neohroženou pozici automobilového průmyslu. Vítězové si uvědomují, že navzdory inovacím a investicím do technologií jejich byznys stojí především na lidech. Náležitě do svých zaměstnanců investují, rozvíjejí je a nabízí širokou škálu benefitů. To z nich dělá také atraktivní cíle mezi uchazeči o zaměstnání,“ říká Daniel Čapek, generální ředitel společnosti Sodexo Benefity, hlavního partnera ocenění.

Vítězství společnosti ŠKODA AUTO okomentoval Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO za oblast personalistiky: „Toto skvělé ocenění naší personální práce nás velice těší, neboť úspěch našeho podniku je vedle dlouhé tradice a vynikajících produktů založen především na našich motivovaných a inovacím otevřených zaměstnancích. Právě díky nim můžeme být úspěšní v době historických změn v automobilovém průmyslu tažených digitalizací, elektromobilitou a autonomním řízení. Skutečnost, že jsme dosáhli ještě vyššího celkového skóre, než při našem loňském vítězství potvrzuje, že ŠKODA AUTO nepřetržitě pracuje na podpoře a rozvoji svých zaměstnanců. K našemu dobrému výsledku také přispívá konstruktivní sociální dialog, na kterém si velmi zakládáme.“

Jiří Havlín, vedoucí HR oddělení společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech, uvedl hlavní důvody, které přispěly k vítězství společnosti v kategorii zaměstnavatelé do 5.000 zaměstnanců: „Snažíme se řídit podle motta „Hyundai = celoživotní partner nejen v oblasti automobilů“. Proto aktivně pracujeme na všech HR oblastech od přívětivého pracovního prostředím přes adekvátní odměny až po perspektivu zaměstnání a kariérního růstu. Spokojenost zaměstnanců je pro nás velmi důležitá."

Kateřina Lukášová, HR ředitelka společnosti Sazka, která letos získala ocenění Progresivní zaměstnavatel roku, k úspěchu firmy uvedla: „Před šesti lety převzala Sazku investiční skupina KKCG, od té doby se přetváří na moderní a dynamickou značku. Ocenění Zaměstnavatel roku je pro nás nesmírně cenné a dokazuje, že jsme se vydali správným směrem."

Pořadí ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku pro rok 2017:

Zaměstnavatel roku nad 5000 zaměstnanců

  1. ŠKODA AUTO a.s.
  2. Komerční banka, a.s.
  3. Československá obchodní banka, a.s.

Zaměstnavatel roku do 5000 zaměstnanců

  1. Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o.
  2. FOXCONN CZ s.r.o.
  3. Continental Barum s.r.o.

Progresivní zaměstnavatel roku do 500 zaměstnanců

  1. SAZKA a.s.
  2. GSK
  3. Shape Corp.  Czech Republic s.r.o.