Přidejte komentář

Reagujete na komentář:
  • 15.4.2011 21:34:09 Jinýnázor

    "Nezralé, zralé a přezrálé hrušky, trhovci, ceny" a personalisté

    V historicky klasických kapitalistických zemích je zvykem, že nejdůležitější ve všem konání je finanční efekt. Proto jsou tamní personalisté všemi možnými cestami přesvědčováni, že musí průběžně SELEKTOVAT uchazeče o zaměstnání a zaměstnance firmy tak, aby uchazeči o práci a pak zaměstnanci podávali maximální výkon ve smyslu rychlosti, aby byli ochotni pracovat za minimální plat, aby byli mladí, krásní, komunikativní, pohotoví, a aby takoví byli stále.Personalisté mají za úkol vždy "zaostávajícího" zaměstnance propustit a nahradit ho jiným. Tato strategie je též v současnosti propagována v ČR. Výsledkem jsou např. malé finanční úspory na propuštěných bývalých hasičích, na propuštěných bývalých laborantech, na nepřijatých skromných nevýrazných pomalejších a pečlivých uchazečích o práci a následných mnohanásobně vyšších finančních ztrátách z požárů nebo ekologických katastrof. Každý člověk, každý uchazeč o zaměstnání, každý zaměstnanec je jedinečná osobnost s naprosto originálním vějířem svých schopností, znalostí, charakterových vlastností. Např.: pomalý zaměstnanec opovrhovaný managementem může tím, že odcházel z podniku poslední zachránit objekt před požárem, když si všimnul před ochodem kouře a zavolal hasiče. Není možné zacházet s obrovským a finančně nenahraditelným potenciálem lidí trhovecky tj. selektovat je na nezralé (vyloučit) zralé (maximálně fyzicky i psychicky vyždímat) a přezrálé (propustit). Takový systém se musí zhroutit, protože není k lidem ohleduplný a není moudrý. HR pracovníci a ostatní manageři by měli v každém člověku nalézt jeho individuální originální přednosti a ty využít; dát tomu člověku možnost uplatnit svou individualitu. Krása a rychlost nejsou jedinými pozoruhodnými vlastnostmi člověka. Krásný a rychlý může být i velmi úspěšný zloděj a podvodník.

Vkládat komentáře mohou pouze přihlášení čtenáři.

Před vložením komentáře si prosím přečtěte následující pokyny

Přidáním názoru - příspěvku se zavazujete dodržovat tento Názorový kodex:

  • Příspěvek nesmí obsahovat prokazatelně protiprávní obsah (odkazy na warez, navádění k třídní, náboženské nebo národnostní nesnášenlivosti apod.)
  • Příspěvek neobsahuje spam (nevyžádané reklamní sdělení a odkazy)
  • Příspěvek neobsahuje vulgarity

V případě pochybností o vhodnosti příspěvku rozhoduje názor redakce, příspěvky neodpovídající kodexu mohou být vymazány.