Přidejte komentář

Reagujete na komentář:
  • 11.7.2013 15:00:12 Josef Sysel

    Re: Akvizice. Akvizice?

    Jestli jsem to správně pochopil, tak koupená společnost má jinou firemní kulturu než společnost, která je zakoupila. Z logiky a zkušeností plyne, že v koupené společnosti budou lidé mladí, nejen brand advokáti, ale hlavně držáci (tj. budou již dlouho ve společnosti). Nepotřebují mít vše na papíře, protože pro ně nejsou všichni kolem kolegové, ale hlavně kamarádi. Přechod ke korporátnímu řízení jim nebude dělat dobře. Až na vyjímky, kterým je jedno, co a kde dělají. Tahle skupina bude nejakčnější, protože mají možnost povýšit a také pro to udělají první poslední. Zde jednoznačně platí, že úplná integrace se nezdaří a očekával bych odchod minimálně 30 % zaměstnanců z převzaté společnosti. Jedinou alternativou by byla změna firemní kultury a vyhledání nových hodnot, které by zaměstnanci dokázali akceptovat za své. A hlavně změna přístupu managementu, protože to, že je něco na papíře neznamená, že se to tak bude dělat. Dal bych "úkol" zaměstnancům koupené společnosti, aby vymysleli jakým způsobem se integrovat, aby vše fungovalo. Myslím, že některé nápady i způsob realizace by byl výrazně efektivnější (když to můžu vymyslet, jak to budu dělat, tak to přece dělám radši a lépe).

Vkládat komentáře mohou pouze přihlášení čtenáři.

Před vložením komentáře si prosím přečtěte následující pokyny

Přidáním názoru - příspěvku se zavazujete dodržovat tento Názorový kodex:

  • Příspěvek nesmí obsahovat prokazatelně protiprávní obsah (odkazy na warez, navádění k třídní, náboženské nebo národnostní nesnášenlivosti apod.)
  • Příspěvek neobsahuje spam (nevyžádané reklamní sdělení a odkazy)
  • Příspěvek neobsahuje vulgarity

V případě pochybností o vhodnosti příspěvku rozhoduje názor redakce, příspěvky neodpovídající kodexu mohou být vymazány.