Přidejte komentář

Reagujete na komentář:
  • 10.4.2015 09:37:49 Radek Havelka

    Re: Letor?

    Děkuji za názor. Snažím se najít souvislost Vašeho sdělení s mým článkem a patrně reagujete na vyjádření ohledně přímého vlivu lektora, jeho úsilí a kvalit na efektivitu vzdělávání. Máte pravdu, že demotivované publikum s nedostatkem zájmu o vzdělávání je velmi těžké cokoli naučit, avšak domnívám se, že je vždy určitý prostor i pro školitele v posluchačích potřebný zájem probudit. Souhlasím s Vaším názorem, že proces učení u dospělých je mnohem složitější, než plnění střev při výrobě jitrnic. Právě proto si myslím, že kvalita školitele není jen ve znalostech a pedagogických schopnostech a v tomto článku jsem se na tento problém pokusil podívat v mnohem širších souvislostech. Osobně jsem také zastáncem fair-play, vzájemné reciprocity a odpovídající kompenzace, aby byl lektor patřičně motivován a také náležitě odměněn za svoji náročnou a mnohdy vyčerpávající práci. Dlouhodobá win-to-win spolupráce vyžaduje od zaměstnavatele i lektora otevřenost, přátelský přístup, flexibilitu, vzájemnou přejícnost i asertivitu a jistou umírněnost.

Vkládat komentáře mohou pouze přihlášení čtenáři.

Před vložením komentáře si prosím přečtěte následující pokyny

Přidáním názoru - příspěvku se zavazujete dodržovat tento Názorový kodex:

  • Příspěvek nesmí obsahovat prokazatelně protiprávní obsah (odkazy na warez, navádění k třídní, náboženské nebo národnostní nesnášenlivosti apod.)
  • Příspěvek neobsahuje spam (nevyžádané reklamní sdělení a odkazy)
  • Příspěvek neobsahuje vulgarity

V případě pochybností o vhodnosti příspěvku rozhoduje názor redakce, příspěvky neodpovídající kodexu mohou být vymazány.