Přidejte komentář

Reagujete na komentář:
  • 17.3.2017 08:45:17 M.S.

    Je toto normální chování?

    Dobrý den, kdysi jsem pracoval jako náborář pro více personálních agentur a musím říct, že nesdělování firmy bylo zcela normální. Agentura se tak jistí před tím, aby jí klient či zákazník (firma) neobcházeli. Avšak velice záleželo na vztazích s konkrétními firmami, neboť pokud byla oboustranná důvěra, mohlo se dohodnout, že jméno se bude naopak zveřejňovat. Rovněž jméno firmy bylo klientu sděleno vždy před první pohovorem v organizaci, tudíž mohl kdykoliv svobodně zrušit pohovor. Důležité však je, že do firem jsou zasílány CV kandidátů, avšak vždy s omezenými daty, které by je mohly jinak diskriminovat či prozradit. Bohužel si moc nedovedu představit, jak jinak by se mohla agentura pojistit vůči takovému obejití. Pokud jde o jednání s kandidátem, tak opravdu nevidím problém v tom, proč byste na svém osobním profilu nemohl mít, co chcete (zvláště když jasně víte, co opravdu chcete). Personalista by měl vždy jen ukázat směr či poskytnout rady, avšak nutit nikoho nikdy nemůže.

Vkládat komentáře mohou pouze přihlášení čtenáři.

Před vložením komentáře si prosím přečtěte následující pokyny

Přidáním názoru - příspěvku se zavazujete dodržovat tento Názorový kodex:

  • Příspěvek nesmí obsahovat prokazatelně protiprávní obsah (odkazy na warez, navádění k třídní, náboženské nebo národnostní nesnášenlivosti apod.)
  • Příspěvek neobsahuje spam (nevyžádané reklamní sdělení a odkazy)
  • Příspěvek neobsahuje vulgarity

V případě pochybností o vhodnosti příspěvku rozhoduje názor redakce, příspěvky neodpovídající kodexu mohou být vymazány.