Přidejte komentář

Reagujete na komentář:
  • 17.3.2017 08:52:13 Lela

    Máte podobné zkušenosti

    jako já. Před pár měsíci jsem zkusila využít služeb personálních agentur a vždy to bylo se stejným či velmi podobným výsledkem. Také můžu konstatovat, že se v tomto směru v posledních několika letech vůbec nic nezměnilo. Agentura si od Vás vyžádá všechny Vaše údaje (životopis, kontakty; někdy chtějí vědět, na kterých sociálních sítích máte profil a jaký; v jedné agentuře po mně dokonce chtěli ověřenou kopii dokladu o vzdělání a výpis z RT), ale Vy se o potenciálním zaměstnavateli nedozvíte nic, protože je to obchodní tajemství. Informace se dozvíte až v okamžiku, kdy Vás chce firma pozvat na pohovor, pochopitelně zprostředkovaný agenturou. Jen jednou se mi stalo, že mě doporučili do výběrového řízení na místo, které na první pohled vypadalo jako práce, kterou jsem vážně chtěla dělat. Že to ve finále bylo u zaměstnavatele jinak, nebyla chyba agentury. Jinak to byl děs běs. Buď mi doporučovali místa, pro která jsem ani neměla kvalifikaci, znalosti a dovednosti, nebo mě chtěli poslat do výběrového řízení sice na profesně odpovídající místo, ale u zaměstnavatele na opačném konci kraje. Když jsem řekla, že to nemůžu akceptovat, slečna mi odpověděla, že to nabízejí s ubytováním. Přitom věděla, že jsem matka předškolního dítěte. Podle mého názoru tkví problém hlavně v tom, že pracovních agentur je v ČR až moc, může to v podstatě dělat kdokoliv, majitelé to dělají s vidinou velkého zisku (a věřte, že se tam točí velké peníze) a zaměstnávají lidi, kteří nemají o personální práci ani ponětí.

Vkládat komentáře mohou pouze přihlášení čtenáři.

Před vložením komentáře si prosím přečtěte následující pokyny

Přidáním názoru - příspěvku se zavazujete dodržovat tento Názorový kodex:

  • Příspěvek nesmí obsahovat prokazatelně protiprávní obsah (odkazy na warez, navádění k třídní, náboženské nebo národnostní nesnášenlivosti apod.)
  • Příspěvek neobsahuje spam (nevyžádané reklamní sdělení a odkazy)
  • Příspěvek neobsahuje vulgarity

V případě pochybností o vhodnosti příspěvku rozhoduje názor redakce, příspěvky neodpovídající kodexu mohou být vymazány.