Desatero poděkování zaměstnancům na konci roku

Ilustrační snímek

Americká organizace Recognition Management Institute, která se zabývá programy uznávání a odměňování zaměstnanců, sestavila seznam 10 způsobů, jak na konci roku poděkovat vašim lidem bez ohledu na slabší ekonomické období.

- Napište poděkování. Požádejte další manažery, aby vám pomohli určit přispění jednotlivých lidí a poděkujte jim osobním dopisem za úsilí v náročném roce.

- Sejděte se osobně. Vyzvěte nejvyššího ředitele, aby osobně navštívil pracoviště a potřásl si rukou se zaměstnanci.

- Uspořádejte soutěž v levné vánoční výzdobě. Zaměstnance, kteří ozdobí svá pracoviště, pak můžete odměnit i nenákladně - prodloužením pauzy na oběd, které mohou využít k nákupům, pizzou pro všechny nebo vstupenkami do kina.

- Poskytněte volno. Projevte uznání tím, že dáte zaměstnancům den nebo půlden volna, který mohou strávit se svou rodinou nebo odpočinkem.

- Zaveďte méně formální oblečení. Umožněte zaměstnancům, aby se v příštím roce oblékali méně formálně.

- Poděkujte prostřednictvím sociálních médií. Poděkujte pomocí Twitteru, celofiremního e-mailu nebo webových stránek.

- Věnujte dárek od srdce. Překvapte zaměstnance oblíbenou knihou, DVD nebo CD. Váš osobní zájem a přání nezůstane bez odezvy.

- Uspořádejte oslavu s vlastním jídlem. Požádejte zaměstnance, aby přišli se svými kulinářskými výrobky a postarejte se o ostatní zajištění akce. Z receptů můžete vytvořit kuchařku a umístit ji na firemní web.

- Setkání mezi čtyřma očima. Pověřte manažery, aby se osobně setkali s přímými podřízenými, popovídali si o jejich životě a poděkovali.

- Buďte šťastní. Vánoce by měly být časem zábavy bez ohledu na omezený rozpočet. Vytvořte proto atmosféru veselí a uznání.

-kk-

Zdroj: BLR.com - americký portál věnovaný rozvoji lidských zdrojů, bezpečnosti práce a odměňování
Zobrazit přehled článků ze zdroje BLR.com