O vašem výkonu se budou psát romány

V mnoha amerických společnostech zavedli nebo uvažují o zavedení vyprávěcích (narativních) pracovních hodnocení zaměstnanců k determinování jejich výkonů. Cílem těchto slovních hodnocení má být zlepšení komunikace a srovnání cílů.

Problémem je, že proces narativních pracovních hodnocení bývá všemi zúčastněnými stranami odsouván až na poslední chvíli. Nadřízení pracovníci jsou líní a spoléhají, že hodnocení napíše někdo jiný a oni ho pak jen zkontrolují.

Ajilon Proffesional Staffing zavedla každoroční hodnocení zaměstnanců v den výročí jejich příchodu do firmy a další vždy na konci ledna. Dříve používala číselné hodnocení na škále vynikající výkon – neuspokojivý výkon. Nyní připojuje narativní hodnocení pracovníků. Cílem hodnocení je zlepšení výkonu a produktivity zaměstnanců. Navíc toto vyprávěcí hodnocení vede ke zlepšení konstruktivní komunikace.

Zatím někteří experti pochybují, zda čistě vyprávěcí pracovní hodnocení bude mít větší smysl a vliv na výkon pracovníků. Také se domnívají, že bude těžko interpretovatelný pro náborové manažery.
-ba-
Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com