Rekordní bonusy pro britské manažery HR

Nejen bankéři se v uplynulém roce mohli těšit z vysokých bonusů. Na lukrativní prémie si přišli i manažeři lidských zdrojů, alespoň ve Velké Británii. Vyplývá to z výzkumu společnosti Ortus, která se specializuje na nábor profesionálů v oblasti HR. Informoval o tom britský list The Daily Telegraph.

Vysoké prémie manažerů HR v londýnském finančním centru City posílily navzdory tomu, že banky i další zde sídlící instituce musely v minulém roce snížit počty zaměstnanců o tisíce. Průměrná výše bonusů HR manažera odpovídala v roce 2010 18 procentům platu, což je téměř dvakrát více než v roce 2009. Bonusy v průměrné výši 9980 liber překonaly očekávání, která v polovině roku 2010 počítala maximálně s 13,5 %.

Manažeři HR si polepšili v celé zemi

Bonusy HR manažerů posílily dle závěrů společnosti Ortus v celé Británii. 148 000 britských HR profesionálů tak loni získalo bonusy v celkové hodnotě 1,5 miliardy liber – dvakrát více než v roce 2009, kdy to bylo 680 milionů liber. Celkové příjmy britských HR manažerů stouply o 12 procent.

Ředitel společnosti Ortus Stephen Menko vysvětluje, že většina firem v londýnské City začala loni znovu nabírat. Tím vzrostla poptávka po HR profesionálech a také výše jejich bonusů.

-kk-

Zdroj: Telegraph.co.uk - portál britského deníku The Daily Telegraph a nedělníku The Sunday Telegraph
Zobrazit přehled článků ze zdroje Telegraph.co.uk