Vodafone vylepšuje benefity – nabízí 16 týdnů placené dovolené pro novopečené rodiče

Společnost Vodafone výrazně zlepšuje své benefity pro zaměstnance. Počínaje dubnem poskytne celých 16 týdnů plně hrazené rodičovské dovolené všem svým zaměstnancům, jejichž partnerkám se narodí dítě, nebo společně podstoupí adopci. Polepší si ale i zaměstnané matky. Společnost jim nabízí nejen férové pracovní podmínky, ale zároveň chce více napomoci jejich návratu zpět do práce a lépe zapojit partnery do péče o rodinu a domácnost.

Ilustrační snímek

Vodafone dorovná novopečeným maminkám v průběhu prvních 16 týdnů mateřské dovolené rozdíl do plné mzdy. Aby byl návrat do práce ještě plynulejší, získají rodiče příležitost dalších 6 měsíců pracovat na částečný úvazek za plnou mzdu. Nabízených 16 týdnů placeného volna si může zaměstnanec vyčerpat v kuse, nebo po částech podle domluvy s nadřízeným. Nejdéle může čerpat do 1,5 roku věku dítěte.

„Vnímáme rodinu jako jeden z pilířů spokojenosti našich zaměstnanců, a proto zavádíme tento ojedinělý benefit na českém trhu. Chceme, aby zaměstnanci v prvních měsících mohli upevnit pouto se svými malými dětmi a nemuseli přitom řešit finance nebo kariéru. Ke všem rodičům se chováme stejně vstřícně,“ uvedl Petr Dvořák, generální ředitel společnosti Vodafone Czech Republic.

Nové benefity přitom mohou využít také páry stejného pohlaví. Zároveň Vodafone nabízí i řadu dalších benefitů pro zaměstnance, kteří potřebují zvláštní podporu a péči. Například pracovníci se zdravotním znevýhodněním získávají pět dnů osobního volna navíc. Podpora je vyhrazena také pro ty, kteří se setkávají s domácím násilím, anebo pomáhají jeho obětem – dostane se jim nejen právní a lékařské pomoci, ale získají navíc až 10 dní placené dovolené. Až dva pracovní týdny placené dovolené dostanou také ti, kteří se potřebují postarat o vážně nemocného člena rodiny.

Pro všechny zaměstnance bez rozdílu je ve firmě zároveň zaveden benefit práce z domova. Každý navíc může využít dalších pět dnů osobního volna nad rámec pětitýdenní dovolené.

Společnost zavedla také vlastní asistenční program dostupný nonstop 24 hodin denně. Všichni zaměstnanci tak mohou využít zdarma několik konzultačních hodin u psychologa ročně a získat odbornou pomoc například i při řešení finančních a právních potíží.