OPPP skončil úspěšně

Závěrečná konference uzavřela minulý týden v Praze Operační program Průmysl a podnikání (OPPP). V rámci 11 programů OPPP mohli podnikatelé v letech 2004-2006 žádat o podporu ze strukturálních fondů EU, která byla spolufinancována také českou vládou.

„Zájem firem o OPPP byl obrovský a více než dvojnásobně přesáhl možnosti jeho rozpočtu. Za čtyři roky se tuzemským firmám podařilo vyčerpat více než 98 % z více než devíti miliard, což je velice dobrý výsledek nejen v domácím, ale i evropském měřítku. Naší ambicí je pokračovat v úspěšném čerpání i v téměř stomiliardovém Operačním programu Podnikání a inovace,"řekl ministr průmyslu a obchodu Vladimír Tošovský.

Cílem OPPP bylo podpořit rozvoj podnikatelského prostředí a infrastruktury v regionech České republiky kromě Prahy. Firmy mohly čerpat prostředky zejména na rozvoj infrastruktury pro průmyslový výzkum, výstavbu, regeneraci a rozvoj podnikatelských nemovitostí nebo zlepšení podmínek pro rozvoj lidských zdrojů.

Nejvíce podnikatelů mělo zájem o dva úvěrové programy - Start a Kredit. Nejvíce peněz putovalo do firem ve Středočeském kraji. Nejvíce žádostí podali podnikatelé v Moravskoslezském kraji.

-kk-

Zdroj: Business Info - Integrovaný systém informací pro podnikání a export
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Info