Tajemství spokojené práce

I v těch nejlepších dobách může být obtížné nalézat uspokojení v práci. Co tedy udělat na prahu ekonomického oživení, abychom získali zpět dobrý pocit z toho, na čem pracujeme?

ANO

- Odpočiňte si. Přestaňte pracovat stále více a více hodin. Začněte dělat méně a lépe.

- Znovu se zaměřte na své silné stránky. Snaha o neustálé zlepšování nedostatků rychle připravuje o energii. Místo toho se snažte více využít svůj talent a zápal, ostatní nechte těm, kteří jsou v tom lepší.

- Přijímejte omezení. Neustále si stěžujeme, že nemáme k dispozici dostatek peněz, času nebo lidí, abychom mohli něco udělat. Vy takoví nebuďte.

NE

- Nepřehlížejte svou nespokojenost. Pokud vás vaše práce neuspokojuje, snažte se něco s tím udělat. Prozkoumejte své možnosti.

- Nedělejte si rozsáhlé seznamy úkolů. Zabývejte se tím, co budete dělat tento a příští týden. Odhadování toho, co se stane za tři čtvrtě roku, je odkládáním a s dnešními úkoly vám nepomůže.

- Nedělejte neuvážené kariérní změny. Když jsme v práci nespokojení, je velkým pokušením jednoduše odejít a dělat něco jiného. Rozumnější však je dobře zvážit, čemu byste se chtěli věnovat, seznámit se s lidmi, kteří to již dělají a vše si důkladně prověřit.

-kk-

Zdroj: The Guardian - portál britského deníku The Guardian
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Guardian