5 snadných kroků, jak zvládnout telefonický pohovor

Telefonický pohovor je na vzestupu, protože je nenákladným a snadným způsobem pro efektivní screening uchazečů. Ti ale při tomto druhu pohovoru dělají řadu chyb. Většinou proto, že si neuvědomují, že „na drátě“ ztrácí část své osobnosti.  

Několik tipů: 

- Buďte připraveni. Stejně jako před běžným pohovorem byste měli trochu trénovat. Přemýšlejte o odpovědích na oblíbené otázky a seznamte se s firmou a popisem pozice. Je dobré mít při ruce pero, papír a také sklenici vody.

- Na vzhledu také záleží. Neseďte u telefonu v pyžamu. Vstaňte brzy, vysprchujte se a slušně se oblečte. Pokud se budete profesionálně cítit, je větší šance, že tak budete i znít.

- Pozor na ranní hlas. Pro brzké ranní pohovory je vhodné, že nepromluvíte hned po ránu přímo do telefonu. Raději předtím hovořte chvíli nahlas, byť pro sebe.

- Raději pevnou linku. Pro mnohé to bude znít dost drsně, volte ale raději pevnou linku. Také se ujistěte, že v okolí nebudou žádné rušivé zvuky.

- Trochu života do toho umírání. Tohle je sféra, kde uchazeči nejvíce chybují. Jste trochu nervózní a můžete působit monotónně a nudně. Vybičujte se trochu, postavte se, gestikulujte, usmívejte se. Může to  znít bláznivě, ale funguje to. Možná se vám bude zdát, že přehráváte, na druhém konci budete znít zaníceně a zajímavě.  

-av-

Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com