Británie: Headhunteři jsou skeptičtí ke zvyšování počtu žen ve vedení firem

Navzdory tomu, že mají v celém procesu hrát zásadní roli, odmítají britští headhunteři vládní doporučení na zdvojnásobení počtu žen v řídících orgánech velkých společností. Podle výzkumu společnosti InterExec, která vyhledává manažery do nejvyšších pozic, nesouhlasí s doporučeními vládního zmocněnce Lorda Daviese 65 procent headhunterů.

Vládní doporučení byla zveřejněna před měsícem s tím, že největších britské firmy obchodované na burze mají do roku 2015 dobrovolně zvýšit počet žen ve svých představenstvech na 25 %. V současné době je to 12, 5%. Pro stovku největších firem to znamená přijmout 135 žen.

89 % ze stovky oslovených headhunterů vidí v doporučení Lorda Daviese nebezpečí pozitivní diskriminace. 7 z 10 si nedovede představit, jak budou doporučení proveditelná v praxi. Někteří jsou přesvědčeni, že pro seniorní pozice není v současné době dostatek připravených žen, které by byly volné. S tím nesouhlasí Lord Davies. Firmy vyzval, aby o způsobech náboru talentovaných žen uvažovaly nápaditěji.

-kk-

Zdroj: Telegraph.co.uk - portál britského deníku The Daily Telegraph a nedělníku The Sunday Telegraph
Zobrazit přehled článků ze zdroje Telegraph.co.uk