Deutsche Telekom bude propouštět na nejvyšších místech

Německý telekomunikační gigant Deutsche Telekom plánuje výrazné snížení počtu svých zaměstnanců – nikoli však odspoda, ale odshora. Během tří let má propustit až 1600 vyšších manažerů ze svého ústředí v Bonnu. Uvedl to server Deutsche Welle s odkazem na deník Handelsblatt.

Podle listu Handelsblatt se propouštění bude týkat především manažerů v oddělení lidských zdrojů a financí. Odstupné propuštěných manažerů má činit 200 až 250 tisíc eur na osobu. Mluvčí firmy propouštění potvrdil s tím, že dojde i ke zmrazení náboru.

Propouštění je součástí úsporného plánu s názvem Save for Service, který byl spuštěn již v roce 2007 a dosud společnosti ušetřil 8,3 miliardy eur. Program má dále pokračovat až do roku 2015.

Deutsche Telekom usiluje o zeštíhlení v souvislosti s dokončováním prodeje problematické americké mobilní divize T-Mobile USA společnosti AT&T. Dokončením tohoto prodeje se uzavře dřívější strategie společnosti jakožto „globálního hráče“.

V České republice je Deutsche Telekom většinovým akcionářem telekomunikačního operátora T-Mobile. V letošním prvním čtvrtletí klesl čistý zisk Deutsche Telekom meziročně o více než třetinu.

-kk-

Zdroj: Deutsche Welle - portál německé mezinárodní rozhlasové, televizní a internetové stanice
Zobrazit přehled článků ze zdroje Deutsche Welle