HR oddělení nezajímá seznam pracovních pozic, ale úspěchy

Než začnete pracovat na svém životopise, snažte se vžít do kůže pracovníků HR oddělení, kteří všechny žádosti o práci musejí přečíst. Představte si, že byste museli číst desítky stejně uniformovaných textů.

HR pracovníci říkají, že je opravdu vzácnost najít dobrý životopis, ale že takový na druhou stranu zaujme. Je na něm prý vidět, že si dal uchazeč práci a dal si dohromady své pracovní úspěchy, než že jen vytvořil seznam svých minulých zaměstnání. Mezi těmito dvěma položkami je velký rozdíl.

Lidé se v životopisech nejvíce věnují výčtu toho, kde pracovali, jakých schůzek se zúčastnili, na jakých projektech spolupracovali před dvaceti lety.

 

Vaši budoucí zaměstnavatelé budou více překvapeni tím, že jste vedli tým, který udělal takové a takové obchody, než když napíšete, že jste byli od února do března v osmdesátých letech někde ředitelem.

 

HR oddělení nezajímá výčet vašich pozic, ale to, jak jste pomohli svému poslednímu šéfovi v obchodě, čeho jste dosáhli při jednání se zákazníky, jak jste si udržovali klienty.

 

-pk-
Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek