I po několikaleté pauze skočte do práce rovnýma nohama

Byli jste dlouho nezaměstnaní? Máte sice dobrá doporučení, ale propast od vaší poslední práce je příliš hluboká? Jak vysvětlit u pracovního pohovoru, proč jste několik let nepracovali? Na jednu stranu jste nebyli ve vězení, ani jste nevykonávali náhradní trest, ale na druhou jste se nevzdělávali, nebudovali rodinnou firmu ani nebyli na mateřské.

Čeká vás otřes. Pokud se chcete vrátit do svého původního oboru, jehož tvář si pamatujete z posledního zaměstnání, možná se vám to ani nepodaří. Každé odvětví prochází změnami, které jsou někde opravdu značné. Možná si říkáte, že jste ochotní udělat cokoliv, abyste nějakou práci sehnali.

Takže nejprve si pořádně prozkoumejte svou původní profesi, jaké změny proběhly a zda byste byli schopni se s nimi vypořádat. Vytipujte si společnosti, do kterých byste chtěli nastoupit a vypracujte si projekty, na základě kterých by vás mohli přijmout. Jestli můžete, pořiďte si konzultanta, který vám s hledáním místa pomůže. Pokud nemůžete práci sehnat, přihlaste se na dobrovolnické práce. V životopisu to udělá dojem.Nejdůležitější věc je ochota skočit do práce oběma nohama.

-pk-

Zdroj: Joan Lloyd & Associates - stránky americké koučky Joan Lloydové
Zobrazit přehled článků ze zdroje Joan Lloyd & Associates