Ideální měsíc pro nábor? Prosinec

Ilustrační snímek

Prosinec má velmi silný potenciál z hlediska náboru zaměstnanců. Tvrdí to alespoň světově uznávaný poradce v oblasti řízení lidských zdrojů a současný profesor managementu na San Francisco State University John Sullivan. V článku na serveru ere.net shrnul celkem dvacet důvodů, proč by náboráři měli mobilizovat své síly právě v prosinci. My jsme pro vás vybrali ty nejzajímavější:

Můžete dát práci jako dárek

Zaměstnanci, které přijmete přijmete v prosinci a také jejich rodiny si tento váš dárek pod stromeček budou dobře pamatovat.

Potenciální zaměstnanci na vás budou mít více času

Řada kvalitních potenciálních zaměstnanců si bere v prosinci dovolenou ze současné práce nebo bilancuje nad svou dosavadní kariérou, což je pro vás ideální doba, kdy je oslovit.

Manažeři na vás budou mít více času

Manažeři mají v prosinci méně porad, služebních cest a konferencí. Mohou mít tedy více času na procházení životopisů případných nových členů týmů, které jste pro ně připravili.

Před Vánoci se tolerují krátká odskočení z práce

Lidé, kteří doposud pracují někde jinde, ale uvažují o práci u vás, se mohou v prosinci nejsnáze vymluvit ve své stávající kanceláři, že si na chvíli odskočí.

V prosinci vás ohrožuje minimální konkurence

Většina firem již vyčerpala své rozpočty na nábor a začne znovu nabírat až po novém roce. To je vaše šance, jak získat ty nejlepší talenty.

Dobří náboráři mají na konci roku více času

Dokáží využít toho, že se v kanceláři příliš mnoho věcí neděje a je zde méně lidí něž obvykle, k aktivnímu oslovování talnetů, jejichž životopisy již mají delší dobu v databázi.

Potenciální zaměstnanci budou aktivnější na sociálních sítích

Období před Vánoci je také obdobím nákupů a bližších vztahů s rodinou a přáteli, v čemž dnes hrají stěžejní roli i sociální sítě. I to byste měli využít k oslovení s nabídkami pracovních příležitostí.

Lidé více přemýšlejí o penězích

Pokud nabízíte nadstandardní platové podmínky, je právě konec roku ideální příležitostí k oslovení potenciálních zaměstnanců, kteří nejsou zcela spokojeni s výší svého stávajícího platu.

Snadněji se dovoláte

V prosinci je největší pravděpodobnost, že se k potenciálních zaměstnancům, které chcete oslovit, nebudete muset probíjet skrze jejich asistentky či recepční.

Máte příležitost zlepšit se do příštího roku

Prosinec lze využít i k tomu, abyste zvážili váš strategický plán náboru, prošli dosud používaná měřítka a zaměřili se na zdokonalení celého procesu. Můžete se zaměřit například na mobilní platformy nebo sociální sítě.

-kk-

Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net