Jak si vybudovat talentovou komunitu

Ilustrační snímek

Vytváření a rozvoj talentových komunit je jedním z efektivních způsobů, jak získat ty nejlepší pracovníky a zároveň ušetřit čas a prostředky v rámci náborového procesu. Náborářský server ERE.net proto radí přeměnit vaše statické webové stránky s nabídkami zaměstnání v aktivní talentovou komunitu pomocí následujících pěti kroků.

1. Zajistěte obousměrnou komunikaci

Vyzývejte členy komunity k tomu, aby se ptali. Pak jim včas, stručně a jasně odpovídejte. Kvalitní uchazeči se budou zajímat o vaši firemní kulturu dříve, než se rozhodnou pro vás pracovat.

2. Nesoustřeďte se jen na aktivní uchazeče o práci

Zahrňte do své komunity všechny potenciální uchazeče včetně interních zaměstnanců, pasivních uchazečů či absolventů. Čím různorodější komunita bude, tím lépe.

3. Vyzývejte stávající zaměstnance k doporučování nových potenciálních zaměstnanců

Umožněte jim doporučit někoho, kdo nejen zvládne určitou práci, ale také dobře zapadne do vaší kultury.

4. Sdílejte relevantní informace o vaší firmě a oboru

Vedle upozornění na volné pracovní pozice rozesílejte také e-maily s novinkami a aktuálními úspěchy firmy. Sdílejte s komunitou zajímavé články, informujte o trendech a podněcujte diskusi.

5. Co nejvíce usnadněte komunikaci s vaší firmou

Nenuťte talenty, kteří chtějí být součástí vaší komunity, aby vyplňovali rozsáhlé formuláře. Zkuste například komunikaci talentů s náboráři na bázi Twitteru – zpráv o délce maximálně 140 znaků. Vyplnění vstupních informací pro vstup do komunity by jim nemělo zabrat více než jednu minutu.

-kk-

Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net