Proč jsou skvělí náboráři tak úspěšní?

Vystavit si na internet pracovní nabídku a čekat, až přijdou životopisy uchazečů, je jednoduché. Mnohem složitější je ale hledat skutečné talenty, kteří nedychtí po vaší nabídce ani společnost. To je skutečný úděl pro lovce hlav. Server TLNT vysvětluje, v čem jsou skvělí náboráři lepší než ti ostatní.

1. Dobrý headhunder je schopen změnit vaše stanovisko ještě dříve než vůbec přejdete k diskuzi o penězích. Průměrný náborář se bude snažit zaujmout především finančním ohodnocením. Úspěch však tkví ve víře v organizaci, její manažery i samotnou pozici. Dobrý headhunter vás přiměje v to uvěřit.

2. Dobrý headhunter předvídá vaše námitky ještě dříve, než je zmíníte a dokáže je adresně řešit. Je schopen vám podat konkrétní výhody, proč byste se měli kvůli zaměstnání třeba i přestěhovat.

3. Dobrý headhunter je skvělý detektiv, který nespoléhá jen na obecně známé pracovní portály. Umí nalézt talenty z mnoha skrytých zdrojů.

Skvělý náborář je v dnešním světě nedocenitelný. Tak jak roste nezaměstnanost a s ní i počet volných pracovních sil, roste i počet průměrných recruitérů, kteří mají spíše dobrý přehled o pracovním trhu, než že by byli nějak efektivní v náboru. Je velmi snadné přijít do zaměstnání a předstírat osm hodin práce. Šance pro dobré náboráře nastává v těch odvětvích, kde jsou určité profily uchazečů nedostatkové, a nastává tvrdá dřina při hledání pravého talentu pro váš business.

-bn-

Zdroj: TLNT - americký blog pro odborníky z oblasti HR a talent managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje TLNT