Tesco rozjíždí restrukturalizaci pozic manažerů a specialistů

Ilustrační snímek

Jeden z největších soukromých zaměstnavatelů v České republice, společnost Tesco, připravuje restrukturalizaci pozic manažerů a specialistů. Celkově má být zrušeno nebo změněno přibližně 900 pozic na obchodech a v centrále společnosti. Společnost potvrdila v tiskové zprávě, že v této souvislosti zahájila jednání s odborovými organizacemi a Úřadem práce. Zaměstnanci budou informováni o změnách v následujících týdnech.

Restrukturalizace se nebude týkat zaměstnanců, kteří jsou v přímém kontaktu se zákazníky. Jejím cílem je naopak vytvoření nových pracovních míst v přímém kontaktu se zákazníky. Nebude proto mít dopad na celkový počet zaměstnanců společnosti. V letošním roce již společnost vytvořila 520 pozic a do konce finančního roku jich má vzniknout až 930.

„V letošním roce vytvoříme více pracovních pozic, než kolika se tato restrukturalizace týká. Tyto pozice nabídneme našim zaměstnancům, kterých se změna dotkne. Investice do dalšího rozvoje a vzdělávání našich zaměstnanců včetně jejich kariérního postupu jsou pro nás velmi důležité. Tato restrukturalizace nám pomůže se více zaměřit na poskytování služeb zákazníkům na velmi konkurenčním českém trhu,“ uvedl k chystaným změnám personální ředitel Tesco pro střední Evropu a Turecko Karel Foltýn.

-kk-

Zdroj: Tesco Stores ČR - Společnost Tesco Stores ČR, a. s. vstoupila na tuzemský trh v roce 1996. V současné době provozuje v České republice 221 obchodů, 19 čerpacích stanic a 7 obchodních center.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Tesco Stores ČR