Tipy při pohovoru na vyšší posty

Když se chystáte na „velký skok“ – takový, kterým se dostanete blíže k centrům moci ve firmě – bude pohovor na novou pozici pravděpodobně jiný než dřív. Jak prokázat připravenost? Tak, že budete uvažovat jako „jeden z nich“. Váš pohovor pro vás bude dobrou příležitostí udělat dojem. Zde je několik tipů jak na to:

- Ukažte, že chápete ve „velkém měřítku“. Uchazeč, který jde za rámec pouhé informace a ukáže schopnost ji také použít, má větší šanci pozici získat. Manažeři obecně chtějí lidi, kteří se zajímají a chápou širší souvislosti.

- Zjistěte, co jim v noci nedá spát. Je dobré rozumět nejen pozici, o kterou se ucházíte, ale také práci o úroveň výš. Snažte se tyto znalosti uplatnit při pohovoru.

- Hledejte odpovědi. Vyšší management hledá uchazeče, kteří jsou kreativní v myšlení a snaží se najít řešení. Ukažte svou připravenost hledat možnosti a zjišťovat řešení.

- Ukažte, že máte odvahu. Top lidé potřebují a chtějí okolo sebe osoby, které se nebojí promluvit a budou s jistotou asertivně obhajovat své myšlenky. Je to jediný způsob, jak být součástí procesu. Budou ale i časy, kdy bude zapotřebí, abyste se přizpůsobili rozhodnutím, i když s nimi nebudete souhlasit.

- Naslouchejte. Dejte jasně najevo, že nejste příliš sebejistí nebo horliví dominovat procesům. Ukažte svou schopnost naslouchat, aniž byste byli příliš chtiví vpadnout do řeči.

- Buďte pozitivní. Každý náborový manažer chce mít tým hráčů, který vnese do práce pozitivní energii a iniciativu. Vyhněte se také kritice bývalých manažerů, i když budete vyzváni o nich hovořit.

-av-

Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com