Úskalí náboru v malých firmách

Firma může být jen tak dobrá, jak dobří jsou její lidé. Zejména malé firmy se však potýkají s náborem špatných lidí. Článek proto shrnuje, jakých kroků se při náboru v malé firmě držet a čemu se naopak vyhnout.

Malé firmy by si měly uvědomit, že tým sestavený ze samých hvězd většinou nefunguje. Nemusejí mít dost prostoru pro všechna ega. Podnikatelé by se také měli vyhnout přijímání pouze lidí, kteří se jim podobají. Totéž platí pro zaměstnance, kteří pracovali jen pro velké společnosti. TI mohou být zvyklí pracovat za podmínek, které jim malé firma nezajistí. Samozřejmostí je nepřijímat lidi, kteří nezapadají do firemní kultury.

Přijímejte především zaměstnance s potenciálem dále růst. Vytvářejte prostředí pro sdílení různých názorů, kde se zaměstnanci budou navzájem doplňovat i svými dovednostmi. Vybírejte si uchazeče, kteří dokáží pracovat většinou samostatně, mají pro svou činnost nadšení a dokáží jsou připraveni pracovat v prostředí nejistoty. Zajímejte se, co vaše zaměstnance motivuje.

-kk-

Zdroj: Fast Company - portál předního amerického magazínu pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Fast Company