Značka láká talent

Uchazeči o zaměstnání hledají zaměstnavatele s dobrou reputací a značkou. Vyplývá to alespoň z výzkumu britského serveru jobs.ac.uk, podle něhož považuje značku budoucího zaměstnavatele za důležitou 86 procent oslovených. Ředitel serveru Andrew Gordon hovoří o tom, že uchazeči hledají u zaměstnavatelů s dobrou pověstí dlouhodobou kariéru.

Lidé jsou kvůli práci u důvěryhodného zaměstnavatele ochotnější dojíždět nebo se dokonce přestěhovat. Očekávají však, že jim takový zaměstnavatel nabídne možnost dalšího rozvoje kariéry. Výzkum, kterého se zúčastnilo 516 uživatelů jobs.ac.uk, ukázal, že 43 procent z nich je ochotno dojíždět do vysněné práce více než sto mil.

Na tuto situaci na trhu práce reagují zejména zaměstnavatelé hledající talenty v oblasti výzkumu, vědy a vyššího vzdělávání. Cítí totiž tlak na zvýšení povědomí o svých značkách, aby mohli přilákat vysoce kvalifikované zaměstnance, a obracejí se tak k dosud méně používaným metodám, jako je publikování on-line videí pro upoutání pozornosti širšího okruhu uchazečů.

-kk-
Zdroj: HR Zone - britský portál zaměřený na lidské zdroje
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Zone