10 způsobů, jak naštvat své pracovní okolí

Abyste mohli v práci uspět, potřebujete přinejmenším respekt a podporu kolegů, zákazníků a manažerů. Někdy ale, vzdor vašim snahám získat takovou podporu, se do vašeho pracovního života dostávají špatné zvyky. Zde je několik příkladů:

- Já, jenom já. Jste zahleděni jen na své kariérní cíle a na to, abyste vypadali dobře na úkor druhých? Namísto toho se snažte jednat tak, aby vám ostatní úspěch přáli – nechte jejich upřímnou podporu a obdiv vaší osoby, aby vás táhla k úspěchu.

- Berete při jednáních hovory? Jistý způsob, jak popudit okolí je konzistentní reagování na hovory, e-maily a pagery během jednání nebo konverzací.

- Neustálé posílání hlasových zpráv. Až takovou zprávu nahrajete, přehrajte si ji. Máte problém dostat se k jádru problému? Je to stejné jako u projevu – nejprve sdělte váš hlavní cíl nebo sdělení a pak následujte krátkými podpůrnými body.

- Jste horlivý byrokrat? Ztěžujete v tomto ohledu život svému okolí? Naučte lidi, jak navigovat vaši firmu efektivněji, tak by věděli, kdy se pravidel držet a kdy je možné je porušit.

- Čtete noviny, nebo pracujete na notebooku během školení nebo jednání? Vysíláte tak ale, že jsou pro vás lidé a události okolo vás nedůležité.

- Jaký je váš virtuální image? I ve virtuálním světě vytváříte svůj image. Uvědomujte si lépe, jak používáte jazyk a přestaňte komunikovat způsobem, díky kterému se jevíte být nezkušení nebo neprofesionální.

- Řešíte v práci osobní věci? Lidé okolo vás pochopí krátké osobní hovory a budou respektovat mimořádné události. Méně už budou tolerovat, když uvidí, že jste placeni za to, že si organizujete osobní život.

- Jedete nadoraz v oblékání? Preferujte sladění vašeho oděvu se standardem zákazníka a pokud v daný den navštívíte více než jednoho a jejich kodex se výrazně liší, volte klasický, neutrální vzhled a buďte připraveni být flexibilní – přidat nebo shodit určitou část oděvu.

- Berete telecommuting s rezervou? Pokud překročíte určité hranice, můžete vedení donutit změnit pravidla a poškodit tak sebe i své kolegy. Dodržujte termíny, buďte pohotově k dispozici během pracovní doby a odvádějte dobrou práci.

- Jednáte neeticky? Je snadné vyhýbat se jasným porušováním pravidel. Dávejte si ale pozor na zdánlivě nevinné hříšky, díky kterým táhnete ostatní špatným směrem, například “zaokrouhlováním” čísel a dat, porušováním autorských práv nebo poskytováním zavádějících informací. Nastavte svou laťku etiky vysoko a držte v té úrovni sebe i ostatní.  

-av-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder