4 důvody, proč je nutné stmelovat pracovní kolektiv

Aby pracovní kolektiv dosáhl svého maximálního potenciálu, musí být mezi jeho členy panovat něco více než pouze profesionální vztah. A abyste na pracovišti dosáhli nejvyšší možné produktivity a aby na něm panoval dobrý týmový duch, je nutné, aby byli zaměstnanci přáteli a aby spolu tahali skutečně za jeden provaz. Proto je nutné podporovat dobré a kamarádské vztahy mezi zaměstnanci. V tomto článku vám nastíníme čtyři důvody, proč je stmelování pracovního kolektivu zcela zásadní pro prosperitu celé firmy.

Ilustrační snímek

Zdravotní benefity

Ze statistického úhlu pohledu jsou kamarádské vztahy na pracovišti dobré i pro zdraví pracovníků. Ti, kteří mají přátele ve svém pracovním kolektivu, jsou totiž v průměru zdravější. To může mít spojitost s tím, že s přáteli se lépe čelí různým nástrahám, a míra stresu se tedy u jednotlivých pracovníků snižuje.

Věrnost zaměstnance vůči firmě

Podle ChangeBoard se o několik desítek procent zvedne loajalita pracovníka vůči firmě, pokud má daný člověk na pracovišti nějakou blízkou osobu. Přátelství mezi pracovníky tedy udržuje kvalitní a zkušené lidi ve firmě, a to například i přes jiné nedostatky.

Spokojenost pracovníků

Spokojený zaměstnanec je kvalitní a efektivní pracovník. Přátelství na pracovišti zvedá spokojenost o více jak 50% v průměru.

Zvýšená produktivita

Tím, že někdo pracuje na projektech se svým přítelem, se zvyšuje produktivita práce. Týmový duch je posílen a pracovníci více tahají za jeden provaz.

 

-mm-

Zdroj: Changeboard - britský portál zaměřený na HR a rozvoj kariéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Changeboard