Asijské firmy musejí své zaměstnance nutit k dovolené

Zatímco většina z nás netrpělivě počítá dny do dovolené nebo alespoň v kanceláři sní o prosluněných plážích nad letním šetřičem obrazovky, v jiných částech světa musejí zaměstnavatelé doslova nutit své lidi, aby o dovolené nepracovali. Nejde přitom o to, že by si tito zaměstnanci nemohli volno dovolit. Hovoříme zde o asijské pracovní kultuře, která se vyznačuje vysokou mírou pracovitosti.

Snaha zaměstnavatelů o to, aby si jejich asijští pracovníci vybírali dovolenou, se dnes již neprojevuje jen v Evropě či Americe. Globalizace a zahraniční zkušenosti asijských manažerů vedou k tomu, že stejnou snahu vyvíjejí i samotní asijští zaměstnavatelé. Příkladem může být jihokorejská finanční společnost Shinhan Financial Group se sídlem v Soulu.

Ta byla podle informací britských Financial Times nucena podniknout „extrémní opatření“, aby své zaměstnance udržela mimo kancelář po dobu jejich povinné dvoutýdenní dovolené. Aby nemohli pracovat, i když do kanceláře přijdou, musela jim firma zablokovat vstup do svých počítačových systémů.

 

-kk-

Zdroj: Employee Benefits - britský portál věnovaný zaměstnaneckým výhodám
Zobrazit přehled článků ze zdroje Employee Benefits