Čím vaši manažeři ničí morálku zaměstnanců?

Ilustrační snímek

Dobrá morálka zaměstnanců se může udržet jen v prostředí, kde manažeři mají zájem o to, aby si se svými podřízenými vybudovali dobré vztahy. To se podle serveru hrcommunication.com rozhodně neprojevuje tím, že:

1. Plánují povinnou zábavu

Povinná zábava nikdy není zábava. Platí to pro povinné večírky nebo povinné předstírání čehokoli pro pobavení nadřízených vašich nadřízených. Zábava v týmu by měla vycházet z potřeb a nápadů týmu.

2. Sledují každou minutu činnosti svých lidí

Manažer, který měří příchody a odchody svých lidí na vteřiny, vysílá jasný signál, že jim nevěří, že dokáží dělat svou práci. To zaměstnance dlouho bavit nebude.

3. Neumějí projevit vděčnost

Pokud ve slovníku manažera chybí slovo „děkuji“, nemůže ve svém týmu očekávat nijak silnou morálku. Manažery je třeba vést k tomu, aby děkovali co nejčastěji a co nejkonkrétněji.

4. Dělají z komára velblouda

Všichni děláme chyby. Manažer, který veřejně pranýřuje podřízeného za překlep na 147. straně dvousetstránkové prezentace, není nic jiného než hnidopich. A hnidopišství podrývá morálku spolehlivě.

5. Neumějí naslouchat

Když zaměstnanec vidí, že jej manažer neposlouchá, příště již za ním nepřijde. Tím se manažeři připravují nejen o důležité informace, ale i důvěru svých týmů.

-kk-

Zdroj: HR Communication - americký server věnovaný HR a interní komunikaci
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Communication