Deset překážek úspěšné práce

Ať už řídíte svůj byznys z domova nebo kanceláře, vždy se objevují vyrušení od práce. Je na vás, zda se rozhodnete alespoň ta základní vyrušení řešit a ušetřit si čas i peníze. Článek shrnuje deset nejčastějších rušivých elementů na pracovišti.

- Sledování televize. Puštěná televize často odvádí pozornost od práce, aniž bychom si to uvědomovali. I když nepřestaneme pracovat, nemůžeme podávat maximální výkon.

- Zbytečné porady. Zvažte, zda se to, co chcete řešit na poradě, nevyřeší efektivněji osobním rozhovorem, telefonátem nebo e-mailem. Je zbytečné svolávat porady, na kterých se nic nedělá a nic nevyřeší.

- E-maily. Lidé dnes tráví dlouhé hodiny u počítače tím, že neustále kontrolují své e-mailové schránky. Hodiny se ztrácejí také zbytečnými konverzacemi.

- Sociální média. Stránky jako Facebook, MySpace nebo YouTube jsou zábavné, ale také odvádějí pozornost. Dokážou člověka pohltit a posouvat stále dále k dalším médiím.

- Finanční aspekty. Jestliže máte dostatek peněz na účtu, máte i výmluvu pro to být líní. Když peníze naopak chybějí, propadáte frustraci. Je dobré vědět, jak jste na tom finančně, neměli byste to však kontrolovat příliš často.

- Sociální interakce. Udržovat vztahy s lidmi je důležité, ale v rámci určitých mezí. Na pracovišti není konverzace s druhými vaší prioritou.

- Hry. Je překapující, kolik času si zaměstnanci najdou na hry a jak plánují, co budou hrát, dlouho dopředu. Kdyby stejnou energii věnovali své práci, výsledky by byly také překvapující.

- Nesmyslná práce. Existuje různá práce, kterou můžete dělat, abyste vypadali zaneprázdněně, to ale vaší firmě nijak nepomáhá.

- Nucení zaměstnanců k nesmyslné práci. Vedoucí by měli vědět, co mohou jejich lidé dělat, aby produktivně využili svůj čas. Dejte jim odpovědnost, aby mohli úspěšně pracovat. Ještě horší, než plýtvat vlastním časem je plýtvat časem zaměstnanců.

- Priority. Sepište si nejdůležitější úkoly a snažte se je dokončit hned daný den. Nepouštějte se do ničeho dalšího, dokud nesplníte své priority.

-kk-
Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com