Firmy se přizpůsobují pracujícím rodičům

62 procent amerických firem upravilo v uplynulých pěti letech svou politiku, aby byla přístupnější pro pracující rodiče. Vyplývá to z celonárodního výzkumu náborové společnosti OfficeTeam. Výzkum probíhal telefonicky a zúčastnilo se jej 150 náhodně vybraných vyšších manažerů z tisícovky největších amerických společností.

„Programy podporující rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem jsou atraktivní pro profesionály, zejména zástupce generace, která se stará o děti a zároveň i stárnoucí rodiče,“ vysvětluje ředitelka OfficeTeam Diane Domeyerová. „Pro malé firmy, které si nemohou dovolit příliš velkou flexibilitu v oblasti finančního odměňování, může být nabídka těchto benefitů příležitostí, jak získat na ceně.“

Zaměstnaní rodiče nejsou jen ti, kteří těží z výhod práce na dálku, pružné pracovní doby, prodloužené mateřské dovolené nebo možností péče o rodiče. „Mnoho zaměstnanců usiluje o vyvážení více priorit, a proto ocení právě tyto typy programů. Firmy by měly aktivně propagovat tyto nabídky i všem potenciálním zaměstnancům, jak v nabídce pracovních příležitostí, tak v rámci přijímacích pohovorů,“ uzavírá Domeyerová.

-kk-

Zdroj: BLR.com - americký portál věnovaný rozvoji lidských zdrojů, bezpečnosti práce a odměňování
Zobrazit přehled článků ze zdroje BLR.com