Jak hot seating snižuje náklady firmy až o 50 % a zvyšuje spokojenost zaměstnanců

Hot seating označuje způsob fungování firmy, kdy zaměstnanci nemají pevně stanovené pracovní místo. Dochází do sdílené kanceláře, kde je počet stolů menší než celkový počet zaměstnanců. A ti si pak pomocí rezervačního systému vybírají, kdy do práce přijdou. V ostatní dny pracují z domu.

Jak hot seating snižuje náklady firmy

Tento přístup je stále populárnější u moderních a progresivních společností. Firmy díky němu výrazně šetří náklady na prostory, stejně jako náklady na elektřinu, vodu, občerstvení zaměstnanců apod. Zaměstnanci zase oceňují, že mohou více dní pracovat z domu, mají home office podle své potřeby a netráví čas dojížděním.

Pro všechny strany je to win-win situace, která má navíc pozitivní dopad na životní prostředí. Ovšem přechod na tento typ práce vyžaduje zodpovědnou přípravu.

Jak se na sdílené kanceláře připravit

Pokud se firma rozhodne využívat sdílené kanceláře, je to skvělý první krok ke snížení nákladů i zvýšení komfortu zaměstnanců. Další kroky jsou ovšem už více praktické. Je potřeba reálně snížit počet pracovních míst. Tedy například vypovědět nájemní smlouvu konkrétních kanceláří či celého patra.

Také je nutné pamatovat na to, že bez pevného pracovního místa přichází zaměstnanci i o odkládací prostory. Je proto na místě zařídit skříňky, ve kterých si budou moci nechávat své osobní věci.

Dalším krokem, který rozhodně nelze podcenit, je výběr spolehlivého a funkčního systému pro rezervaci pracovních míst. Rezervace pomocí emailů či vyplňování excelových tabulek je totiž značně nepraktická a velmi brzy dochází ke zmatkům.

ukázka z aplikace Bi4 Approve HotSeating

Vlastnosti aplikace Approve HotSeating

Efektivním řešením této situace je aplikace Bi4 Approve HotSeating, která je k dispozici v českém, anglickém, německém, francouzském a španělském jazyce. Je snadno ovladatelná a každý zaměstnanec si ji velice rychle osvojí. Rezervace místa je otázkou dvou kliknutí. A správci zase ocení přehledné administrátorské rozhraní, v rámci kterého například zvolí maximální možnou obsazenost místnosti.

Další funkce této aplikace jsou například:

  • Fungování z mobilního telefonu, počítače i tabletu

  • Využití licence Microsoft 365

  • Uživatelská přívětivost

  • Přehledná nápověda

  • Možnost rezervovat místo v rámci několika pater, budov i měst

Hot seating využívá řada firem a je zřejmé, že tento trend bude dále posilovat. Pouze kvalitně připravené firmy však dokáží tento způsob práce efektivně zorganizovat, aby se stal přínosem pro zaměstnavatele i zaměstnance.

Speciální akce pro vás

Pokud si objednáte aplikaci Bi4 Approve HotSeating a využijete promo kód hrnews, obdržíte od nás 10 % slevu na celkovou objednávku.