Jak můžete coby HR manažer u vedení prosadit flexibilní pracovní prostředí

Pracovníci dnes oceňují a žádají v práci flexibilitu. Jak takové flexibilní pracovní prostředí vypadá? Třeba tak, že nabízí možnost práce z domova, klouzavou pracovní dobu, sick days nebo zajímavé benefity a organizační principy, které pracovníkům umožňují si lépe skloubit osobní a pracovní život. Co když je ale vaše firma v tomto ohledu zastaralá a rigidní a těmto principům se brání? Zde je několik argumentů, které jako HR manažer můžete použít při komunikaci s vedením a úspěšně jej přesvědčit o výhodnosti flexibilního nastavení pracovního prostředí.

Ilustrační snímek

Tyto tipy přinesl článek na LinkedIn.

Vyšší spokojenost pracovníků – i těch kvalitních

Pokud budou vaši zaměstnanci schopni lépe skloubit své osobní a pracovní životy, budou spokojenější. A díky tomu i loajálnější. Firma si tak bude schopna udržet kvalitní pracovníky, kteří nebudou odcházet ke konkurenci.

Zlepšení značky zaměstnavatele

Flexibilitu požadují jak zaměstnanci, tak především i kandidáti. Tím, že nabídnete zajímavé benefity a flexibilní pracovní podmínky, zatraktivníte i svou značku zaměstnavatele. Díky tomu budete zajímavější pro kvalitní a perspektivní potenciální zaměstnance.

Snížená nemocnost pracovníků

Pracovníci, kteří nejsou ve stresu, mají možnost si flexibilně uspořádat svou práci a jsou obecně spokojenější, netrpí takovými neduhy a nemocemi, jako pracovníci, kteří jsou naopak v chronickém stresu. Důsledkem flexibility v práci je tedy i méně pracovníků na nemocenské.

Snížené požadavky pracovníků na finanční ohodnocení

Jedním z důsledků, které vyplývají z flexibilního nastavení práce a které jsou i velmi příjemné pro zaměstnavatele, jsou snížené požadavky pracovníků na vyšší finanční ohodnocení. Když jsou zaměstnanci spokojení a jsou jim nabízeny skvělé benefity, nebudete je jako firma muset „přeplácet“, aby u vás zůstali.



-mm-

Zdroj: LinkedIn - největší světová profesní sociální síť
Zobrazit přehled článků ze zdroje LinkedIn