Jak na program pro návrat zaměstnanců po delší době

Ilustrační snímek

Uvažujete o zřízení programu, který bude pomáhat vašim zaměstnancům s návratem do práce po delší době nepřítomnosti nebo již takový program máte, ale chcete jej vylepšit? Pak si přečtěte následující doporučení, jak tento typ programu vybudovat, která publikoval server talentmgt.com.

1. Najděte zaměstnance, kteří se úspěšně vrátili do práce po delší pauze

Mohou to být maminky po mateřské dovolené, ale i bývalí zaměstnanci, kteří se rozhodli pro přestávku v kariéře z různých osobních důvodů. Příběhy těchto lidí vám pomohou přesvědčit vedení firmy, že má smysl obnovit spolupráci s někým, kdo byl dlouho pryč, i když jeho původní místo již třeba není k dispozici.

2. Začněte malým pilotním projektem

Program pro podporu zaměstnanců, kteří se vracejí po delší době, může začít jako rozšíření vašeho stávajícího programu odborných stáží pro externisty. Snažte se pro podporu svého projektu získat manažery, v jejichž týmech budou stážisté moci pracovat. Může vám pomoci, když jim zdůrazníte, že jde o dočasné přidělení.

3. Rozhoďte sítě

Kontaktujte místní univerzity a další organizace, které vám mohou pomoci s propagací vašeho programu. Pozvěte potenciální účastníky programu a další zainteresované osoby na jednodenní informativní schůzku.

4. Vzdělávejte účastníky programu

Nezapomínejte, že účastníci vašeho programu jsou již delší dobu mimo pracovní prostředí a potřebují si připomenout základy fungování firmy. Pak je třeba zaměřit jejich rozvoj na specifika individuálních rolí a odpovědností.

-kk-

Zdroj: Talent Management - portál amerického časopisu zaměřeného na řízení talentů
Zobrazit přehled článků ze zdroje Talent Management