Jak na zelenější kancelář

Přibývá firem, které zavádějí ekologická opatření v návaznosti na více ekologicky smýšlející zákazníky. Zjišťují, že tak získávají konkurenční výhodu. Patricia Calkinsová, viceprezidentka pro životní prostředí, zdraví a bezpečnost ve společnosti Xerox, nabízí v článku 7 tipů, jak rozšířit ekologického ducha na pracovišti.

- Snižte objem papíru. Šetření papírem šetří i energii. Tiskněte proto oboustranně nebo tiskněte více stránek na jednu stranu papíru.

- Používejte správný papír a recyklujte. Vybírejte papír, který je ekologičtější, tj. vyžaduje menší spotřebu stromů. Zaveďte koše na papír na více místech kanceláře, a usnadněte tak recyklaci papíru.

- Hledejte úspory energie. Nahraďte staré produkty novými, efektivnějšími systémy.

- Nahraďte kopírky a tiskárny víceúčelovými zařízeními. Jeden multifunkční systém může zvládnout všechny dokumenty, které potřebujete.

- Nevyhazujte prázdné náplně do tiskáren. Řada dodavatelů umožňuje zdarma cartridge vrátit a recyklovat.

- Vybírejte kancelářské vybavení, které lze předělat nebo recyklovat. Recyklační programy společnosti Xerox například ušetřily od roku 1991 již dvě miliardy liber odpadu.

- Používejte software pro usnadnění použití dokumentů. Omezte čas i energii, které investujete do manuálních procesů zpracování dokumentů. Zaveďte informační systémy pro řízení dokumentů.

-kk-
Zdroj: BLR.com - americký portál věnovaný rozvoji lidských zdrojů, bezpečnosti práce a odměňování
Zobrazit přehled článků ze zdroje BLR.com