Jak si udržet zaměstnance v malé firmě

Pro úspěšný chod malé firmy je důležité udržet si zaměstnance, aby se v ní každý, včetně klientů, mohl cítit jako součást velké rodiny. Článek shrnuje několik tipů, jak si v malé firmě udržet zaměstnance.

- Projevujte osobní zájem. Zajímejte se o své lidi a sledujte jejich pokrok, abyste viděli, zda jsou u vás spokojení. Nespokojení zaměstnanci totiž poškozují morálku ostatních i vaši reputaci.

- Poskytujte dobrou pracovní atmosféru. Ujistěte se, že jsou vaši zaměstnanci při práci dobře chráněni. Zajistěte jim také spokojené pracoviště, které je bude motivovat a umožní jim rozvíjet jejich dovednosti a odpovědnosti, aby se v práci nenudili.

- Buďte vstřícní. Pokud máte například zaměstnance s rodinami, ujistěte se, že dokážete pochopit jejich individuální problémy.Nabídněte flexibilitu. Důležité však je, aby zaměstnanci věděli o vašich snahách a nebrali je jako samozřejmost.

- Pomozte jim rozvíjet kariéru. Umožněte dobrým zaměstnancům povýšení. Rozvíjejte jejich kariéru a získáte si větší loajalitu.

-kk-
Zdroj: Morebusiness.com - americký web pro malé podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Morebusiness.com